Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 13 εώς 17 Απριλίου 2011.

Έξι μήνες μετά την διοργάνωση του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και ο αθλητισμός, θα συνυπάρξουν μέσω του διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 χλμ και πρόκειται να στρέψει τους προβολείς του διεθνούς ενδιαφέροντος και πάλι στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος, η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας παρέθεσε συνέντευξή Τύπου χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει για τις προετοιμασίες του κορυφαίου ποδηλατικού γεγονότος της χώρας.

«Αυτές τις δύσκολες εποχές, ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους λαούς. Αυτό πρεσβεύει και ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδος. Θα αγωνιστούν αθλητές από πολλές χώρες και θα προβάλλει ταυτόχρονα την χώρα μας. Το ποδήλατο είναι το πρώτο δώρο που ζητάει ένα παιδί από τους γονείς του και εμείς θέλουμε να γίνει το ποδήλατο τρόπος ζωής και οι αθλητές μας πρότυπο για τους νέους», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Ε.Ο.Π. καθώς η ποδηλασία αποτελεί καθημερινό στοιχείο άθλησης και υγείας για τους πολίτες. Εξάλλου το ποδήλατο είναι μέσο που πρέπει να μπει στη ζωή μας γιατί βοηθά καταλυτικά την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος,  την ατομική και κοινωνική υγεία. Ο Διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι γεγονός με τεράστια σημασία γιατί δίνει στη χώρα μας την ευκαιρία, να βγει στην επιφάνεια. Έχουμε ανάγκη από τέτοια γεγονότα και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια τέτοια διοργάνωση ώστε να γίνει ετήσιος θεσμός», ανέφερε ο Χρήστος Αηδόνης-Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος σε θέματα Διατροφής και Άθλησης.

Ιωάννινα, Αρχαία Δωδώνη, Πρέβεζα, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Ιτέα, Δελφοί, Μαραθώνας και η Αθήνα, είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία, που με αφορμή το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός θα αναδειχθούν διεθνώς  στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου.

Στον 17ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας 2011 (Κατηγορίας Ανδρών Ελίτ και Νέων), θα συμμετάσχουν  κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και μαζί με τους οι καλύτεροι Έλληνες ποδηλάτες.

Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επαγγελματικές ομάδες είναι: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Χονγκ Κόνγκ και Ελλάδα.

Οι διαδρομές

13 Απριλίου
1ο ετάπ: Ιωάννινα – Δωδώνη – Φιλιππιάδα – Νικόπολη – Πρέβεζα.

14 Απριλίου
2ο ετάπ: Αρχάγγελος – Μυρσίνη – Αρχάγγελος, ατομική χρονομέτρηση (πρωί). Πρέβεζα – Μεσολόγγι (απόγευμα)

15 Απριλίου
3ο ετάπ: Μεσολόγγι – Ναύπακτος – Ιτέα – Δελφοί

16 Απριλίου
4ο ετάπ: Δελφοί – Λιβαδειά – Θήβα – Μαραθώνας

17 Απριλίου
5ο ετάπ: Μαραθώνας – Αθήνα – σιρκουί στο ιστορικό κέντρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: