Το στοιχειό της Χάρμαινας. Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

«Από το 1995 στην Άμφισσα γίνεται η αναπαράσταση της  «Νύχτας των Στοιχειών», η οποία αναφέρεται σε ένα παλιό μύθο: «… που η Λενιώ η αγαπημένη του Κωσταντή, πέφτει νεκρή από κεραυνό, στην πηγή της Χάρμαινας στα Ταμπάκικα. Εκείνος, μαθαίνοντας το χαμό της πέφτει από το Κάστρο και στοιχειωμένος πια τριγυρνά στα καλντερίμια…»

Το Στοιχειό της Χάρμαινας, ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής αλλά και ο προστάτης των Ταμπάκηδων, κατεβαίνει τα σκαλιά του Αι-Νικόλα μαζί με τα παρατρεχάμενα ξωτικά και αλλόκοτα πλάσματα, τις Νεράιδες, τις Μάγισσες, τους Ντεβέτσκες, τους Μποτσνάκηδες τους Ξυλένιους, τους Αχυρένιους, τους Αράπηδες και με ένα πλήθος δερματοφόρων και κουδουνοφόρων για να συναντηθεί με τα άλλα δύο Στοιχειά της Τέχολης και του Γκιριζιού στην Πλατεία Κεχαγιά, όπου θα παλέψουν και θα βγει νικητής!»

Το πρόγραμμα της Νύχτας των Στοιχειών, για το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011.

Ώρα 5.00 μ.μ. Στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Άμφισσας συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι, ντύνονται και βάφονται για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Ώρα 7.00 μ.μ. Άναμμα φωτιών έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου με μουσικά ακούσματα από πίπιζες, νταούλια και ζουρνά.

Ώρα 8.00 μ.μ. Οι Συμμετέχοντες στην εκδήλωση ξεκινούν από το Εικαστικό Εργαστήρι περνούν, από τα στενά της Παλιάς Πόλης και φτάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ώρα 8.30 μ.μ. Γίνεται συσκότιση στην Πλατεία Κεχαγιά και ξεκινά η μεγάλη «ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ», αναμονή του Στοιχειού της Χάρμαινας που κατεβαίνει από τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου μαζί με τα ξωτικά… και ξεκινά η πάλη των Στοιχειών!

Ώρα 10.30 μ.μ. Νεανικό Πάρτυ έξω από το Εικαστικό Εργαστήρι Άμφισσας με μουσική από τον DJ.

Κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης στα περίπτερα του Δήμου προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά, ελιές, κρασί, τσίπουρο και γλυκά. Ακούγονται παραδοσιακοί ήχοι από πίπιζα, νταούλι και ζουρνά. Επίσης διατίθενται χειροποίητες κατασκευές, μάσκες κ.α. από μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Πηγή Amfissa-press

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: