Το ταξίδι των βιβλίων ξεκίνησε!

Είχα γράψει σε παλαιότερο άρθρο σχετικά με τα «ταξιδιάρικα βιβλία», δηλ. το κίνημα του Bookcrossing. Βιβλία που αλλάζουν χέρια και ταξιδεύουν στον κόσμο. Από τις συζητήσεις που είχαμε, χαρήκαμε για τη θετική ανταπόκριση που είχε η ιδέα και υποσχεθήκαμε να κάνουμε εμείς απο το Αράχωβας blog την αρχή απελευθερώνοντας κάποια στην Αράχωβα. Αργήσαμε λίγο, δε λέω… Κάτι οι γιορτές, κάτι που οι ρυθμοί της καθημερινότητας γυρίζουν γρήγορα τις σελίδες του ημερολογίου… Αλλά να που ήρθε η στιγμή!

Τα πρώτα 12 βιβλία ξεκίνησαν λοιπόν το ταξίδι τους από την Αράχωβα! Τα «απελευθερώσαμε» σήμερα… Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι και που σας περιμένουν, ενεργοποιήστε το ένστικτο του κυνηγού μέσα σας! Με…λίγη βοήθεια βέβαια:

Αν μπήκατε λοιπόν στον…πειρασμό του «κυνηγιού», εδώ μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις τοποθεσίες και τα βιβλία που απελευθερώθηκαν στη Βοιωτία (και φυσικά στην Αράχωβα). Μη ξεχάσετε να εγγραφείτε, γρήγορα και απλά, με το e-mail σας, στην διαδικτυακή σελίδα www.bookcrossing.com (επιλέξτε στο κάτω μέρος της σελίδας ελληνική γλώσσα), ώστε να μπορέσετε να γράψετε λίγα λόγια για το/τα βιβλίο/α που βρήκατε και πλέον βρίσκονται στα χέρια σας! Έτσι θα βλέπουμε την πορεία του ταξιδιού κάθε βιβλίου. Σε κάθε περίπτωση, μην το ξεχάσετε στο ράφι/κάτω απ’ το κρεβάτι/στο εξοχικό/στο βάθος της βιβλιοθήκης σας… Προωθήστε το! Είπαμε, είναι ταξιδιάρικα αυτά τα βιβλία! 😉

Για μεγαλύτερη ευκολία, και προκειμένου να διευκολύνουμε κάπως την εξοικίωση με το Bookcrossing, έχουμε εκτυπώσει κάποια ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία θα βρίσκονται μέσα στα βιβλία, αλλά και στους χώρους απελευθέρωσης.

Τέλος, θέλω να πω ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά μας, για το γεγονός ότι στην παρέα μας έχουμε και έναν 9χρονο φίλο-Bookcrosser! Ο οποίος ακούγοντας για τα βιβλία που ετοιμάζαμε, έτρεξε με ενθουσιασμό στο δωμάτιό του και μας έφερε 3 δικά του παιδικά βιβλία! (τα οποία φυσικά και απελευθερώσαμε). Μάλιστα σκέφτεται να βάλει και τους φίλους του στο «παιχνίδι» της αναζήτησης! Βλέπετε, δεν θέλει πολύ, λίγο ενθουσιασμό, λίγη διάθεση για προσφορά, και φυσικά, αγάπη για τα βιβλία!

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτω ξανά τις ελληνικές σελίδες που θα σας βοηθήσουν στο ξεκίνημα, αλλά και στη πορεία.

Το επίσημο ελληνικό φόρουμ του Bookcrossing : http://www.bookcrossing.com/forum/28

Οδηγίες για το Bookcrossing στα ελληνικά:

http://bookcrossing.travel.guide.googlepages.com/index.html

http://greekbookcrossing.pbwiki.com

http://www.geocities.com/itsmarcos

Aρχεία, ετικέτες, φυλλάδια, κλπ:

http://www.box.net/bookcrossing

Ανακοινώσεις & νέα για το ελληνικό Bookcrossing στο Twitter:

http://twitter.com/BookcrossinGr

Βγείτε για κυνήγι λοιπόν, και καλή διασκέδαση!

6 Σχόλια

  1. Να συμπληρώσω κι εγώ ότι η κίνηση αυτή έχει τριπλό στόχο.
    1ον. Να κινητοποιήσει και άλλους αναγνώστες και να τους εισάγει στο κίνημα του Bookcrossing.
    2ον. Αν συμβεί το πρώτο, να μετατρέψει τα καφέ της πλατείας Λάκκα σε χώρους διακίνησης ελεύθερων βιβλίων.
    3ον. Να προωθήσει την φιλαναγνωσία.

    Μπείτε στην παρέα, εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του Bookcrossing ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εκεί και απελευθερώστε βιβλία σε όλα τα καφέ της πλατείας (εφ´ όσον επιθυμούν να τα φιλοξενήσουν βέβαια), ή όπου αλλού νομίζετε.

  2. Εχουμε και άλλους μικρούς Bookcrossers! Οποτε σίγουρα μικροί και μεγάλοι μπορούν να βρούν και άλλους ομοϊδεάτες μεσα στο Bookcrossing!

    Καλως ήρθατε και καλες απελευθερώσεις!

  3. Τρία ακόμη βιβλία ελευθερώθηκαν σε καφέ της πλατείας. Πρόκειται για τα:
    1. «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη» του Όσκαρ Ουάιλτ
    2. «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου
    3. «Ο Ζέβρος» του Αλεξάντρ Ζαρντεν

  4. Αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι!
    Εγώ είδα ότι κάποια βιβλία έλειπαν από κάποιο καφέ, άρα το ταξίδι τους όντως ξεκίνησε! 🙂
    Καλό διάβασμα σε αυτούς που τα «έπιασαν» και περιμένουμε να μας το πουν (μέσω της σελίδας Bookcrossing) να χαρούμε μαζί τους!

  5. Δύο ακόμη παιδικά βιβλία θα βρείτε στο Μιάου. Είναι
    1. Η κοιλάδα των δεινοσαύρων
    2. Ο μικρός Πρίγκιπας.

  6. […] το Bookcrossing έχουμε ήδη γράψει στο παρελθόν. Ήδη τα πρώτα βιβλία ξεκίνησαν το ταξίδι […]

Σχολιάστε