Απολυτήριο χωρίς πανελλήνιες για μαθητές Λυκείου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πρόκειται να προωθήσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, όσοι τελοιόφοιτοι μαθητές του Ημερήσιου Λυκείου επιθυμούν, μπορούν να μην παίρνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους μαθητές που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το σχολικό έτος που διανύουμε, 2010-2011, η επιλογή για συμμετοχή ή όχι στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα ανήκει αποκλειστικά στους μαθητές. Όποιος από αυτούς επιλέγει την επαγγελματική απασχόληση από τη συνέχιση των σπουδών, θα μπορεί να δίνει απλώς τις εξετάσεις όλων των μαθημάτων σε ενδοσχολικό επίπεδο. Ενώ μέχρι σήμερα από τις διατάξεις του ν. 2909/2001, ισχύει ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, μπορούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εφόσον αποκτήσουν το απολυτήριο μετά από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις και με βάση τη βαθμολογική τους επίδοση σε αυτές. Ανάλογη ρύθμιση για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς πανελλήνιες, υπήρχε μόνο για τους μαθητές της τελευταίας τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων και για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν αναπηρία 67% και άνω.

Παρόλα αυτά αν κάποιος από τους μαθητές το μετανιώσει στην πορεία και θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα μπορεί να λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Τάξης Γενικού Λυκείου και, σύμφωνα με τη βαθμολογία του, να διεκδικήσει θέση σε σχολή της επιλογής του.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: