Λιμεναρχείο στην Αράχωβα;

Πέρσι τέτοια μέρα το Αράχωβας blog ανακοίνωνε (κλικ) σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ότι η Αράχωβα γίνεται λιμάνι. Για του λόγου το αληθές υπήρχε και η σχετική φωτογραφία. Τελικά ο Καλλικράτης μας δικαίωσε ως προς το «λιμάνι» αλλά πέσαμε   έξω ως προς τη θέση που θα δένουν οι βάρκες.  Υποθέταμε ότι θα συνενωθούμε με την Ιτέα, δεν φανταζόμαστε την Αντίκυρα. Βλέπετε ήταν η περίοδος έρωτος με την πόλη των Δελφών.

Φέτος, άλλη πηγή πληροφόρησης, πιο έγκυρη αυτή τη φορά, μας ενημέρωσε ότι σχεδιάζεται επέκταση του λιμανιού της Αράχωβας (Αντίκυρα είναι το όνομά του), για να μπορούν εύκολα να δένουν τα σκάφη τους οι celebrities όταν έρχονται στη Μύκονο του Χειμώνα.

Η φήμη για  δημιουργία Λιμεναρχείου στην Αράχωβα θεωρείται μάλλον ανακριβής.

7 Σχόλια

  1. Προσωπικά δεν ξέω καλύτερη «παραλία» απ’ αυτή της Αράχωβας …. Τι λες πάμε «παραλία» ;

  2. ετσι θα επιβεβαιωθουν οσοι λενε οτι το καλυτερο νησι ειναι το..τομαρονησι!!βραδυ καλοκαιριου,τσιπουρο στην τομαροβρυση.

  3. Σαν την Βενετία μοιάζει η εικόνα…χαχα
    Πολύ ωραίο άρθρο, να είσαι καλά και καλό μας μήνα!!

  4. Γεια σου Κατερίνα με τα ωραία σου! Καλό μήνα σε όλους.

  5. Συγγνώμη για τον αργοπορημένο σχολιασμό αλλά ξέρετε το Σαββατοκύριακο υπήρχε απαγορευτικό κι έτσι η θαλαμηγός μου δεν μπόρεσε να πιάσει Αράχωβα κι έμεινε καθηλωμένη στο λιμάνι της πραγματικής Μυκόνου.
    Αγαπητέ διαχειριστή νομίζω ότι επηρεάσθηκες πολύ από το άρθρο για το τσουνάμι και το παράκανες. Τσουνάμι ύψους ενός χιλιομέτρου (Αντίκυρα-Αράχωβα) δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ξανά και μάλιστα τσουνάμι που ήρθε για να μείνει. Ρεκόρ!
    Προτείνω να ληφθούν άμεσα τα εξής μέτρα:
    1.Μετατροπή της ΩΡΑΣ σε ΦΑΡΟ.
    2.Το καφενείο ΚΕΝΤΡΟ να μετατραπεί σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ.
    3.Ο Αη- Νικόλας στα Ρίτσα να γίνει το γραφικό εκκλησάκι του λιμανιού.
    4.Ο Κούκουρας να μετατραπεί σε μαρίνα πολυτελών σκαφών και γιώτ.
    5.Η Κονομόβρυσ’ και το Σφαλάκ’ να πάρουν την ενιαία ονομασία ΧΩΡΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.
    6.Η Τομαρόβρυσ’ και η Αγορά να αναδειχθούν σε Ενετικό Λιμανάκι.
    7.Εννοείται ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες θα αναπτυχθούν στα Κάτ’ Αλώνια, λόγω και της προϊστορίας της περιοχής στην εκτροφή πέστροφας από τον πρωτοπόρο Σούλη.
    8.Ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη δεν προτείνεται στη Μύκονο του χειμώνα, καθώς είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει αναστολή έκδοσης αδειών και εργασιών.
    9.Το γήπεδο του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ να μετονομασθεί σε ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ για να παραπέμπει συνειρμικά σε λιμάνι στο φίλαθλο κοινό και να ικανοποιηθεί δημοτικός παράγοντας γνωστός για τις φιλο-Ολυμπιακές του προτιμήσεις.
    10.Για να μη δημιουργηθεί όμως θέμα με τους Παναθηναϊκούς (στους οποίους ανήκω ιστορικά αλλά χαλαρά), θα δοθεί άδεια να φτιάξει ο ΠΑΟ το δικό του γήπεδο στο δικό μας ΕΛΑΙΩΝΑ (δίπλα στο νέο Ελαιοτριβείο). Μάλιστα θα διαθέτει ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για να μπορούν οι αγρότες μας να παίρνουν καμιά κονσέρβα και λίγο χαλβά…
    11.Με τις ενέργειες υπ’ αριθμ. 9 και 10 πιστεύεται ότι θα τονωθεί και ο αγνός … οπαδικός και χουλιγκανικός τουρισμός.

    Αγαπητέ Διαχειριστή,
    Απ’ ό,τι κατάλαβες η πρωταπριλιάτικη πρότασή σου μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για το μέλλον της Αράχωβας.
    Είμαι όμως υποχρεωμένος να επισημάνω και δύο πολύ βασικά σου λάθη:
    ·α. Με τη βιαστική σου αυτή και μη διαθέτουσα μελέτη και άδεια ενέργειά σου, ήδη ο βιολογικός καθαρισμός της Αράχωβας ρυπαίνει τον Κορινθιακό με ανυπολόγιστες συνέπειες.
    ·β. Για να πηγαίνεις στο εξής στο σπίτι σου θα χρειάζεσαι υποβρύχιο (ΚΑΙ ΠΡΌΣΕΞΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ «ΓΕΡΝΕΙ»).

  6. Γιάννη όπως ξέρεις εγώ δε βγαίνω με όχημα στην αγορά. Το υποβρύχιο δεν το χρειάζομαι. Ένα σκάφανδρο θα φοράω εκεί στο Νότη και θα είμαι εντάξει.
    Όσο για το τσουνάμι ύψους χιλιομέτρου που έκανε την Αράχωβα λιμάνι και ήρθε για να μείνει, υπάρχει και λέγεται Καλλικράτης.

Σχολιάστε