Έλλειψη πληροφόρησης.

Διαβάζω στο γειτονικό blog του ντελάλη τα ερωτηματικά του αρθρογράφου σχετικά με το τι συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο στην αρχή της εβδομάδας και ποιες ήταν οι αποφάσεις. Συμφωνώ  ότι υπάρχει έλλειψη πληροφόρησης. Η λύση στην εποχή του διαδικτύου δεν είναι βέβαια να παρευρίσκεται κανείς σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μαθαίνει τι γίνεται.  Κατανοώ από τα σχόλια που διάβασα  ότι κάποιοι φιλότιμα  προσπαθούν να βρουν μια λύση. Όμως αυτά έπρεπε να είναι πράγματα αυτονόητα και να λειτουργούν σε άλλο επίπεδο.

Ο Δήμος οφείλει να ενημερώνει τις επίσημες ιστοσελίδες που έχει, τις οποίες έχει παρατημένες, και όχι να ενημερώνει blog ιδιωτών σαν το δικό μου ή του ντελάλη. Από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου θα μπορούμε να ενημερωνόμαστε όλοι. Είναι υποχρέωσή του απέναντι στους πολίτες  και στο έργο «Έξυπνος οικισμός» που υλοποίησε.

«Άμεση ενημέρωση με ένα κλικ» διαφημίζει η αφίσα του έργου. Ένα έργο που στοίχισε περί τα 1.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από εθνικούς  πόρους και προβλέπει θαυμαστά πράγματα, μέχρι και τηλεσυνδιασκέψεις και παρακολούθηση online των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και εμείς εδώ συζητάμε αν μπορούμε να μάθουμε τι συζητήθηκε  και ποιες οι αποφάσεις.

2 Σχόλια

  1. Συμφωνω…μονο που η μη παρουσια στο ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ φιλε αφηνει καποιους να δρουν ασυστολα..κι αλλους να ερχονται να βριζουν για 2 μετρα γης και μολις τα παιρνουν ολα μελι γαλα,στο νεο τευχος του ΑΧΟΣ..που θα κυκλοφορησει στη σελιδα 4 υπαρχει σχετικο αρθρο του προεδρου του ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Τ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ..στους ανωνυμους (οχι ολους)σχολιαστες που ανακαλυΨαν σκοτεινα συμφεροντα πισω απο την εφημεριδα.ευχομαι σ ολους καλη χρονια..να μαστε καλα..και ν αγαπαμε το χωριο μας..με τα καλα του και τα κακα του

  2. Βγάζει κανείς ενδιαφέροντα συμπεράσματα όταν παρίσταται σε κάποια συνεδρίαση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα ούτε να γίνεται από όλους. Χρειάζεται και η ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σχολιάστε