Η Αράχωβα πάει Λονδίνο στις 11 Ιουνίου.

Του Στάθη Ρέββα.

Με ιδιαίτερη χαρά έμαθα σήμερα, δεχόμενος ένα διαδικτυακό τηλεφώνημα από τον φίλο μας τον Roland που βρίσκεται στο Λονδίνο, ότι το ερχόμενο Σάββατο σήμερα 11 του μηνός ο Roland θα παρουσιάσει τις παραδόσεις της Αράχωβας στα πλαίσια μιας έκθεσης φωτογραφίας στο Βρετανικό κοινό.

Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Depicting Tradition in Arachova: Photographic Reflexivity» και συνοδεύεται από ένα πλήθος φωτογραφιών που κυρίως προέρχονται από την δική του φωτογραφική μηχανή που εδώ και 25 χρόνια καταγράφει πρόσωπα, έθιμα και καθημερινότητα του μικρού μα μεγάλου χωριού μας!

Ο Roland S. Moore http://www.pire.org/detail2.asp?core=309&cms=95 είναι Ανθρωπολόγος λέκτωρ καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρατζίσκο των ΗΠΑ, υπεύθυνος και για το πρόγραμμα «Modern Greek Studies» του πανεπιστημίου και φυσικά από τους καλύτερους πρεσβευτές της Αράχωβας ανά την υφήλιο!

  

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Η έκθεση φωτογραφίας διεξάγεται στην παρακάτω διεύθυνση για όσους θα ήθελαν να παρευρεθούν:

Greek (Hi)stories through the Lens Conference
8 -11 June 2011, Kingʼs College London
Safra Lecture Theatre

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών εδώ:

http://www.kcl.ac.uk/schools/humanities/depts/bmgs/news/greek-histories/

Περισσότερες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο και τα μαθήματα «νέων ελληνικών σπουδών» στο σύνδεσμο: http://mgsa.org/index.html

Τα παραπάνω είναι δημοσιευμένα στο blog ntefi.blogspot.com

Admin: Σε τελευταία επικοινωνία που είχαμε ανέφερε: «Η διάλεξη θα είναι η τρίτη από τρεις σε ένα κομμάτι από 14:00 στο 15:30 στο King’s College London Council Room, Strand Campus, Tube: Temple.   Η παρουσία Αραχωβιτών για την παρέα  και την  αυθεντικότητα θα ήταν ωραία!«

Είναι λίγο αργά βέβαια, αλλά αν κάποιος Αραχωβίτης  συχνάζει σ’ αυτά τα μέρη και διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί να πάει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: