Αράχωβα, αμπέλι ξέφραγο.

Του Χάρη Αλεξανδράκου-Αλμπάνη

Μία σοφή λαϊκή παροιμία λέει: ΜΑΘΑΝΕ  ΟΤΙ   Γ…Ε  ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ  ΚΑΙ ΟΙ  Γ…ΟΙ

Βέβαια εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο, αφού τα τελευταία χρόνια ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ  ΕΙΝΑΙ  ΞΕΦΡΑΓΟ και όποιος προλάβει κάνει πλιάτσικο.

Την αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο την πείρα από μια δημοσίευση του amfissapress , μιας ανακοίνωσης του Δημάρχου Δελφών, η οποία μεταξύ των άλλων λέει ότι πλέον η Αράχωβα δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Η κοινοποίηση της εν λόγω επιστολής είναι και προς το Δήμαρχο Δ.Α.Α, προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, προς βουλευτές, προς την περιφέρεια, προς το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, προς όλο τον τοπικό τύπο, προς όλους τους αντιδημάρχους του , προς όλα τα τοπικά του συμβούλια, προς τη Δ/ νση Υπηρεσίας Δόμησης, προς τη Δ/ νση Τεχνικών Υπηρεσιών, ακόμα και προς το Δήμο Λεβαδέων την κοινοποίησε.

Η επιστολή εκτός των άλλων γράφει : « προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση εκ μέρους σας διοικητικής πλάνης με ενδεχόμενη ακυρότητα σχετικών πράξεων , σας ενημερώνουμε ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή σας σε θέματα αρμοδιότητας Ο.Τ.Α  Α΄ βαθμού, σχετικά με το Χ.Κ.Π. ( όπως αιτήματα αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.), υπεύθυνες είναι αποκλειστικά και μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών στις οποίες θα πρέπει και να απευθύνεστε. Με την ευκαιρία της παρούσης ενημέρωσής σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ορθή αναφορά της ανωτέρω κατάστασης όπου αναφέρεται από τον φορέα σας ( π.χ τον διαδικτυακό χώρο της εταιρίας σας), για την σωστή ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου ».

Διαβάζοντας ολόκληρη την επιστολή εύκολα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία επιστολή που έχει το χαρακτήρα ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ και προσπαθεί να βάλει τα θεμέλια για μία νέα ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ του Δήμου Δελφών, προσβλέποντας σε ενδεχόμενα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από κάποια ιδιωτικοποίηση του Χ.Κ.Π.  , έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έσοδα από το τέλος παρεπιδημούντων και διάφορα άλλα οφέλη που μπορεί να προκύψουν στην πορεία.

Αν την συνδυάσεις με την πρόσφατη θέση του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών που πρότεινε να αλλάξει η ονομασία στο προτεινόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος και από ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ να ονομαστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΦΩΝ, σου δίνει να καταλάβεις την επεκτατική διάθεση του ίδιου , όλων των δημοτικών του συμβούλων και κατ΄ επέκταση όλων των κατοίκων του γειτονικού μας Δήμου.

Όλα τα παραπάνω όμως, γεννάνε πολλά ερωτήματα και δημιουργούν πολλές απορίες, τόσο για τον ρόλο του Δήμου Δελφών, όσο και για το ρόλο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, που αδιαφορεί (σχεδόν προκλητικά), για τις επεκτατικές διαθέσεις των γειτόνων μας……

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολύ σοβαρά και χρίζουν άμεσης απάντησης από τα θεσμικά όργανα του τόπου μας.

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί είναι:  ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΑΠΟΡΡΙΨΕ  ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (μήπως δεν ήμασταν εκεί ;;;;;;;;) Επίσης θα πρέπει να απαντηθεί αν έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα νομικά εργαλεία για νέα προσφυγή μας (αν δεν έχουν περάσει οι ημερομηνίες που δίνει ο νόμος).

Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα είναι : ΠΩΣ  ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΕΚΑΤΟ  ΧΡΟΝΙΑ (εκτός αν εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ σαν στοιχείο), δεν βλέπουν πάνω σε όλους τους επίσημους χάρτες του Ελληνικού κράτους και σε όλους τους επίσημους χάρτες της Γ.Υ.Σ. (Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού), ότι τα όρια των νομών είναι στην κορυφογραμμή, εκεί δηλαδή που χωρίζουν τα Κελάργια με την Φτερόλακα και όχι η εμφανή παραχάραξη που κάνουν και τοποθετούν τα όρια χαμηλά με αποτέλεσμα το Χ.Κ. στα Κελάργια και όλες οι εγκαταστάσεις του να αλλάζουν νομό, με το έτσι θέλω κάποιων  ή με την αδιαφορία τη δική μας.

Το τρίτο μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ  ΔΕΝ  ΚΑΝΕΙ  ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΔΗΜΟΣ Δ.Α.Α  ΣΤΑ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και δέχεται όλη αυτή την κατάσταση σε βάρος του, την στιγμή που γνωρίζει ότι έχει δίκιο και ότι  μπορεί να δικαιωθεί, με μια σωστή υπερασπιστική γραμμή, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Ελληνικού κράτους, αλλά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επί χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο σαν βοσκότοπο και γνωρίζουν ότι η περιοχή είναι στα διοικητικά όρια της Αράχωβας.

Το τέταρτο μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (μέχρι σήμερα), στις συνεχόμενες προκλήσεις και επεκτατικές διαθέσεις  που δέχεται η Αράχωβα και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Δ.Α.Α. , δεχόμενος παθητικά τη μοίρα του που του την υποβάλουν άλλοι.

Δεν γνωρίζω ποιος ή πότε θα απαντήσει στο κόσμο της Αράχωβας  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΔΕΧΕΤΑΙ  ΟΛΕΣ  ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ, που έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό την μορφή φατούρου και απειλούν την γενική και απόλυτη απαξίωση του τόπου μας και σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας να σε υπερασπιστεί και κανένας να σου δώσει την ελπίδα ότι αυτός ο τόπος προστατεύεται και δεν είναι  ΑΜΠΕΛΙ  ΞΕΦΡΑΓΟ.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσο δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν τόσο θα ανοίγει η όρεξη σε όλους τους υπόλοιπους και εμείς στο τέλος θα μιλάμε για περασμένα μεγαλεία και θα κλαίμε με την κατάντια μας.

Θα ήθελα να κλείσω όπως άρχισα με μία λαϊκή παροιμία: Ήταν κάποιος στη θάλασσα και πνιγόταν. Τότε παρακάλεσε το θεό να τον σώσει από τον πνιγμό. Ο Θεός τον άκουσε και αμέσως του απάντησε… ΕΓΩ  ΘΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ  ΝΑ  ΣΕ ΣΩΣΩ , ΑΛΛΑ ΚΟΥΝΑ  ΚΑΙ  ΕΣΥ  ΛΙΓΟ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΣΟΥ.

                                                         ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑΝΗΣ  ΧΑΡΗΣ

Υ/Γ : 1)Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ή κάποια ενέργεια που έχει γίνει, ας ενημερώσει και εμάς ΕΠΩΝΥΜΑ, γιατί το συγκριμένο θέμα όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν χωράει κουτσομπολιό.

2) Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά να μην υπάρχουν σχόλια με άσχετες προσωπικές κακίες και εμπάθειες.

Αρέσει σε %d bloggers: