Διχασμένοι

Χρειαζόμουν ένα πιστοποιητικό εντοπιότητας για κάποιο λόγο και την ώρα που το παραλάμβανα από το ΚΕΠ πρόσεξα ότι στο κείμενο υπάρχει 13 φορές γραμμένη η λέξη «Αράχωβα». Από τον τίτλο μέχρι την σφραγίδα.

Από αυτές, 8 φορές η λέξη είναι γραμμένη με όμικρον και τις υπόλοιπες 5  με ωμέγα. Στην ίδια σελίδα. Όμικρον εναντίον Ωμέγα : 8 – 5. Καθαρή νίκη του Όμικρον δηλαδή.

Προσπάθησα να βρω μια λογική. Αράχωβα της Αράχωβας, δημοτική, τόνος στην προπαραλήγουσα = ωμέγα, γενική Αραχόβης, καθαρεύουσα, τόνος στην παραλήγουσα = όμικρον. Υπάρχει όμως και μια γενική Αράχοβας με όμικρον μέσα στο κείμενο. Πάει ο κανόνας, άστο. 

Το ίδιο μπέρδεμα είχα εντοπίσει και στους συνονόματους Αραχωβίτες στην Ναυπακτία αν θυμάστε στο άρθρο Βίοι Παράλληλοι (κλικ  ΕΔΩ).

Προσωπικά δε με πειράζει αυτός ο διχασμός τον οποίο έχω συνηθίσει, αλλά εκεί που θα καταθέσω το πιστοποιητικό ενδέχεται να μας περάσουν για ανορθόγραφους.

[Update] Με το ίδιο θέμα για άλλο πιστοποιητικό είχε ασχοληθεί πριν ένα χρόνο ο anemoria. Το είχα ξεχάσει και το είδα εκ των υστέρων ψάχνοντας  στο Google. Υπάρχουν ενδιαφέροντα σχόλια από κάτω. Το άρθρο ΕΔΩ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: