Φωτογραφίες από την πεζοπορία του Σ.Χ.Ο.Αράχωβας Δόκανο – Παλιοπαναγιά


Μια πολύ όμορφη διαδρομή στο δασωμένο κομμάτι του Παρνασσού είχαν τη χαρά να απολαύσουν σήμερα με καλό καιρό περί τους 65 ορειβάτες του ΣΧΟ Αράχωβας. Με βαθμό δυσκολίας Α’ για αρχή της περιόδου, η διαδρομή ξεκινούσε από το Δόκανο και κατέληγε μέσα από μονοπάτια στο μεγαλύτερο μέρος της, στην Παλιοπαναγιά, όπου υπήρχαν νοστιμιές επιμελημένες από τον Νιάρχο.

Ήταν ευκαιρία να επιβεβαιωθεί πόσο όμορφο βουνό είναι ο Παρνασσός όταν ξεφύγεις από τη θέα πέριξ του δρόμου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό και περπατήσεις τα μονοπάτια του. Το πιο επιβλητικό κομμάτι της διαδρομής κι αυτό που μου θύμισε  Όλυμπο ήταν η περιοχή στον Επτάστομο. Το νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης, λόγω του πάγου που υπάρχει στο εσωτερικό του  ο οποίος διατηρείται όλο τον χρόνο. 

Για να δείτε τη συλλογή κλικ σε οποιαδήποτε φωτογραφία.

3 Σχόλια

  1. αν διαβάσει κάποιος καλά το ΠΔ στο οποίο αναφέρεται ο Ανδρέας Σεφερλής θα διαπιστώσει ότι την συγκεκριμένη διαδρομή που περπάτησες σήμερα την έκανες για τελευταία φορά. δυστυχώς!!!!

  2. Η προσπάθεια να προστατευτεί ο Παρνασσός με οριζόντιες απαγορεύσεις που δεν λαμβάνουν υπ όψιν τους την υφιστάμενη κατάσταση και το δικαίωμα των κατοίκων να ζήσουν αρμονικά με το βουνό, θα προσθέσει ένα ακόμα νομοθέτημα στα πολλά που εκ των πραγμάτων δεν εφαρμόζονται. Κι ενώ θα μπορούσε τα πράγματα να είναι συντεταγμένα και υπό έλεγχο, κάτι που επιθυμούμε όλοι, ιδιαίτερα στο κομμάτι της δόμησης όπου τα πράγματα εξελίχθηκαν άναρχα, οι καθολικές απαγορεύσεις θα στρέψουν τους κατοίκους για την κάλυψη των ίδιων αναγκών, στην παρανομία. Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Κανένας δεν πρόκειται να δεχθεί να ζήσει σαν αστός στον τόπο του όταν δεν το έχει επιλέξει ο ίδιος.
    Ο Παρνασσός, όπως και κάθε άλλο βουνό, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ανεξάρτητα από τους ανθρώπους που το κατοικούν.

  3. Το ΠΔ δεν αφορά μόνο τη δόμηση. διώκει κάθε δραστηριότητα. αντίο γεωργία, αντίο κτηνοτροφία και τέλος αντίο κάθε δραστηριότητα. οποιοσδήποτε μπορεί να παρατηρήσει ότι με την υφιστάμενη κατάσταση το δάσος αναγεννάται.Σε τοπικό επίπεδο οι κοινωνίες είναι ΥΠΕΡευαισθητοποιημένες στην προστασία αυτού που λέγεται Βουνό Παρνασσός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: