Για τις οικοδομικές άδειες στον Παρνασσό και τα Δημοτικά Σφαγεία Αράχωβας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής κ. Α. Αλεξόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες και Μέλη της μελετητικής ομάδας του Υπουργείου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου – Βυλλιώτη την Δευτέρα 5/03/12, συζητήθηκε η εξέλιξη της πορείας του υπό έκδοση Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του Όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών» και της Υπουργικής απόφασης 6588/11-02-11 ΥΠΕΚΑ «Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή του Παρνασσού».

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννης Πατσαντάρας, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη, ο Δ/ντης των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ν. Παπαδρόσος και ο εκπρόσωπος πολιτών της περιοχής Αράχωβας κ. Ανδρέας Σεφερλής. 

Η Βουλευτής, ο Δήμαρχος και οι λοιποί παριστάμενοι επεσήμαναν ότι τόσο ο Δήμος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής συμπαρίστανται στην προσπάθεια χωροθέτησης που καταβάλλει η πολιτεία και την ανάγκη προστασίας των ευπαθών περιοχών του Εθνικού Δρυμού, πλην τόνισαν και την αδίρρητη ανάγκη της τουριστικής ανάπτυξης και συνακόλουθα της οικονομίας του τόπου ως και την ανάγκη να συγκρατηθεί στην περιοχή ο τοπικός πληθυσμός.

Σε σχέση δε με το θέμα που αφορά την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην παραπάνω έκταση επεσήμαναν ότι είναι εξαιρετικά επείγον να μην παραταθεί ο χρόνος της αναστολής μέχρι την περάτωση της έκδοσης του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος που καθυστερεί και πρότειναν να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση ώστε να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης αδειών από τα οικεία Πολεοδομικά γραφεία για οικοδομές σε σημεία που δεν προσβάλλονται ευαίσθητες περιοχές του Δρυμού.

Ο Γ.Γ του ΥΠΕΚΑ συμμεριζόμενος τις απόψεις της Βουλευτή και των παρισταμένων διαβεβαίωσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης και ότι ενόψει της ανάρτησης του σχεδίου Π.Δ για διαβούλευση, που θα γίνει έως το τέλος Μαρτίου, προβλέπεται να υπάρξει ρύθμιση και για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών ώστε να έχουν ολοκληρωθεί τα διαγράμματα των ζωνών του Παρνασσού για να μην θιγούν ευαίσθητες περιοχές.

Στην συνέχεια η κ. Τσόνογλου και οι παριστάμενοι ανέδειξαν και ανέπτυξαν το πρόβλημα των Δημοτικών σφαγείων Αράχωβας και τις αιτίες καθυστέρησης τους, τονίζοντας ότι είναι τα μοναδικά σύγχρονα σφαγεία του Νομού που έχουν περατωθεί και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει άμεσα τον Υπουργό προκειμένου να επιλυθεί το παραπάνω σημαντικό θέμα που ενδιαφέρει όχι μόνο τους κτηνοτρόφους του Νομού Βοιωτίας αλλά και την δημόσια υγεία των Βοιωτών πολιτών.

Βασιλική Τσόνογλου – Βυλλιώτη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: