«Καναρίνι μου Γλυκό», μια ταινία για τη Ρόζα Εσκενάζυ από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο-Παράρτημα Λιβαδειάς, προβάλλουν την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 στις 9:00μμ την ταινία «Καναρίνι μου Γλυκό», μια ταινία για τη Ρόζα Εσκενάζυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, μια έρευνα για το ρεμπέτικο και το σεφαραδίτικο τραγούδι με αφορμή την πολυτάραχη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ. Στην ταινία, που άνοιξε την αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συνυπάρχουν δίπλα από την Yasmin Levy, ο Tomer Katz, η Martha Lewis, η Mehtap Demir κ.α.

Η ταινία είναι μια συνεργασία Ισραήλ, Ελλάδας, Γαλλίας παραγωγής 2011 και έχει διάρκεια 90 λεπτά.

Πρόκειται για την ιστορία τριών νέων μουσικών από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, που ξεκινούν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι για να αφηγηθούν την ιστορία της πιο ξακουστής και αγαπημένης τραγουδίστριας της πρώτης περίοδου του ρεμπέτικου τραγουδιού. 

Ένα ταξίδι, που θα τους οδηγήσει από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Αθήνα, πάνω στα μουσικά χνάρια που άφησε πίσω της η Ρόζα. Περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο όμως, είναι ένα ταξίδι σ’ ένα κόσμο που σε μεγάλο βαθμό έχει χαθεί, αλλά που οι νότες του συνεχίζουν ακόμη να αντηχούν στην περιοχή της Μεσογείου.

Πηγή 

Σχολιάστε