Ο ηγούμενος της μονής Οσίου Λουκά πίσω από τον φωτογραφικό φακό.

Τον πατέρα Χρύσανθο τον ξέρουμε όλοι ως ηγούμενο της ιεράς μονής Οσίου Λουκά στο Στείρι, στη θέση του παπά-Γιώργη όταν ο τελευταίος εξελέγει Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όλοι είναι η ενασχόλησή του με τους υπολογιστές, το διαδίκτυο και ιδιαίτερα το μεράκι του για την φωτογραφία.

Ενεργό μέλος των φωτογραφικών κοινοτήτων στο διαδίκτυο TrekEarthTrekLens, TrekNature από το 2006, εκθέτει τις φωτογραφίες του σε δημόσια θέα αποσπώντας καλές κριτικές από άλλους χρήστες φωτογράφους. Από το προφίλ του στο TrekEarth μεταφράζω:

“Αισθάνομαι προνομιούχος που μπορώ να μοιραστώ τις φωτογραφίες μου μαζί σας, με σχόλια και κριτική πάντα με επωφελή τρόπο. Είναι μια συνεργασία χωρίς προσωπικό κέρδος, αλλά με στόχο το κοινό «κέρδος» της γειτονιάς του κόσμου.  Ευχαριστώ τον Θεό και τους ανθρώπους που μου έδωσαν το κίνητρο να ασχοληθώ ο ίδιος με τη φωτογραφία, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο και με αυτό τον τρόπο είμαι σε θέση να γίνω μέλος αυτής της κοινότητας”. 

Αντλεί τα θέματά του κυρίως από το περιβάλλον γύρω του, το οποίο και αναδεικνύει στις φωτογραφίες. Αγαπημένο του θέμα είναι το παιχνίδι με το φως. Μεγάλο μέρος των φωτογραφιών του έχει ως αντικείμενο το ίδιο το μοναστήρι και τη μοναστική ζωή.  Ελάχιστες φορές στρέφει το φακό του σε ανθρώπους.

Εδώ έχω επιλέξει μερικές φωτογραφίες που μου άρεσαν ιδιαίτερα και σας τις παρουσιάζω. Εσείς μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες που ανέφερα παραπάνω να δείτε το σύνολο της δουλειάς που έχει αναρτήσει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον π. Χρύσανθο που αποκάλυψε την ενασχόλησή του αυτή σε μια πρόσφατη συνάντησή μας και έδωσε σε όλους μας τη δυνατότητα να δούμε μέρος της φωτογραφικής δουλειάς του.

Ένα Σχόλιο

  1. Ωραίες φωτογραφικές συνθέσεις του πάπα-Χρύσανθου βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα του Αγίου Χαραλάμπους του ομώνυμου συλλόγου της Αράχωβας. Οι συνθέσεις έχουν θέματα παρμένα από τη Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτου, από τη φύση αλλά και από την Αράχωβα (στενά, αυλόπορτες-«κατουγιόπορτις» κλπ).
    Ευκαιρία λοιπόν για όσους ενδιαφέρονται να δουν τα φωτογραφικά-εικαστικά αυτά θέματα, στην επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου να συμμετάσχουν, χώρια που και οι ίδιες οι εκδηλώσεις-ομιλίες είναι αρκετά αξιόλογες και ενδιαφέρουσες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: