«Ο Θάνατος μιας Ιδέας». Επιστολή του Χάρη Αλεξανδράκου-Αλμπάνη

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Ή ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ  ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ  ΜΕΣΑ  Σ’ ΑΥΤΗ  ΚΑΙ  ΟΧΙ ΕΞΩ.

Πριν από ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2010 (σχεδόν έξι μήνες πριν τις πρώτες δημοτικές εκλογές με το νόμο του Καλλικράτη), γεννήθηκε από ένα πυρήνα 7 ανθρώπων, προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, η ιδέα μίας κίνησης ενεργών πολιτών, που αργότερα ονομάστηκε σε Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Σ’ αυτή την ιδέα, στις γενικές αρχές και στους κανόνες που έβαλαν αυτοί οι άνθρωποι, είχα την τιμή να συμμετέχω και εγώ από την αρχή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ γιατί δεν είχε και δεν ήθελε να έχει  καμία κομματική ταυτότητα και κανένα κομματικό πατρονάρισμα από κανένα κέντρο εξουσίας και δεν ήθελε να βρεθεί ποτέ και προς πουθενά απολογούμενη, γιατί δεν χρώσταγε τίποτα σε κανένα.

ΕΝΩΤΙΚΗ γιατί ο σκοπός της ήταν να ενώσει όλα τα τοπικά διαμερίσματα και όλους τους ανθρώπους του νέου Δήμου, χωρίς καμία διάκριση, σ’ ένα κοινό ομοιογενές σύνολο που θα είχαν τους ίδιους στόχους , δημιουργώντας ίσες προοπτικές για όλους, μακριά από τοπικισμούς και ανούσιες κοκορομαχίες.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ γιατί αναλάβαμε από μόνοι μας  εξ’ ίσου αρμοδιότητα να μεταφέρουμε τα μηνύματα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του νέου Δήμου, προσπαθώντας να  δώσουμε στο κόσμο να καταλάβει όλα αυτά που πρώτα εμείς είχαμε πιστέψει, γιατί ο μοναδικός μηχανισμός επικοινωνίας ήμασταν εμείς οι ίδιοι και μόνο εμείς.

Ο αρχικός πυρήνας είχε προβλέψει και είχε προσδιορίσει από την αρχή όλες τις παραμέτρους και τους παράγοντες που θα μπορούσαν να διαβάλουν όλη αυτή την προσπάθεια. 

 Για όλους εμάς ήταν αρχή ώστε οι νέοι δημοτικοί άρχοντες να μπορέσουν να βάλουν τα θεμέλια για ένα νέο ξεκίνημα γεγονότων και πραγμάτων με πρωταρχικά κυρίαρχα συστατικά, την ΙΣΟΝΟΜΙΑ, την ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, την ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΥΛΙΚΩΝ, προτάσσοντας σαν βασικά εργαλεία για την εφαρμογή όλων των παραπάνω, την ΗΘΙΚΗ, την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και το ΝΟΜΟ.

 Η συνολική προσπάθεια και το εγχείρημα που βάλαμε στο μυαλό μας δεν ήταν καθόλου εύκολο και παράλληλα έπρεπε να γίνουν ενέργειες πάρα πολύ γρήγορα.

Τότε προέκυψε το μεγάλο πρόβλημα του ΠΡΟΣΩΠΟΥ που θα μπορούσε να στηριχτεί από εμάς και θα είχε την δύναμη, το χρόνο και την ικανότητα, να αντιπροσωπεύσει  και να παλέψει για όλα αυτά που αναφέρθηκαν, χαράζοντας μια νέα αρχή και εφαρμόζοντας όλα αυτά που εμείς είχαμε πιστέψει.

Μετά από πολλές συζητήσεις όλοι συμφώνησαν, ότι το καταλληλότερο άτομο που συμπλήρωνε όλες τις προδιαγραφές ήταν ο κ. Γιάννης Πατσαντάρας.

Επειδή όμως κανένας δεν είναι τέλειος, έτσι και ο κ. Πατσαντάρας είχε ένα μεγάλο ΘΟΛΟ ΣΗΜΕΙΟ που έπρεπε να διευκρινίσουμε μαζί του, ώστε να μπορούν να δοθούν όλες οι απαραίτητες  εξηγήσεις και να παρθούν  όλες αυτές οι δεσμεύσεις,  για να μπορούμε και εμείς να μεταφέρουμε προς τα έξω όλα αυτά που είχαμε συμφωνήσει μαζί του. Το σκοτεινό σημείο του κ. Πατσαντάρα, ήταν ο στενός κύκλος του οικογενειακού του περιβάλλοντος , που τότε πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να του δημιουργήσει μεγάλα  προβλήματα.

Οι δεσμεύσεις πάρθηκαν από τον ίδιο, σε ανοιχτή συγκέντρωση περίπου 30 ατόμων, με απόλυτα συγκεκριμένες ερωτήσεις από εμάς και απόλυτα συγκεκριμένες απαντήσεις από τον ίδιο. Άρα δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο πλέον και ήμασταν  όλοι έτοιμοι να δώσουμε σάρκα και οστά σ’ αυτό που είχαμε οραματιστεί για το νέο Δήμο.

Ο σκοπός και η προσπάθεια όλων, όπως είναι γνωστό, στέφθηκε με επιτυχία. Μετά όμως τους πρώτους πανηγυρισμούς για την εκλογική επιτυχία της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας και τα πρώτα κεράσματα, άρχισαν τα παρατράγουδα.

Όλα άρχισαν πριν ακόμη αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο κ.Πατσαντάρας και η νέα δημοτική αρχή, όταν κάποιες συγκεκριμένες φωνές μέσα και γύρω απ’ αυτή, έλεγαν να παρακολουθήσει τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών, γιατί υπάρχει κίνδυνος τις ημέρες από 20/11/2010 έως και 30/12/2010, να μετατραπούν τα δημοτικά και κοινοτικά  καταστήματα, σε εργοστάσια παραγωγής τιμολογίων, συμβάσεων, αγοροπωλησιών,  και αδιαφανών χειρισμών, με τα γνωστά αποτελέσματα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα και  ιδιαίτερα στο Δήμο Αράχοβας, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.

Στη συνέχεια ενώ απαξίωσε σχεδόν  όλους τους ανθρώπους που τον ανάδειξαν, συμμετείχαν μαζί του στις εκλογές  και στάθηκαν δίπλα του από την αρχή, διαγράφοντάς τους από το χάρτη της Α.Ε.Π ( γιατί μάλλον δεν του ήταν χρήσιμοι στα νέα του σχέδια ), ΞΕΧΑΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ την ανοιχτή προσωπική υπόσχεση- δέσμευση του ίδιου για το οικογενειακό του περιβάλλον και τους πέριξ αυτού, μοιράζοντας θέσεις και αρμοδιότητες, με την δικαιολογία ότι είναι απαραίτητοι ( όπως ήταν και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές ).

Παρέλαβε από τον πρώην Δήμο Αράχοβας, σε δημόσια συνεδρίαση 600.000 ευρώ χρέος και αυτή τη στιγμή έχει περάσει το 1.500.000 ευρώ και όχι μόνο δεν έχει ανοίξει μύτη κανενός αλλά όλα αυτά περάστηκαν στον προϋπολογισμό του Δήμου, χωρίς κανένα έλεγχο, βάζοντας τον κόσμο που πραγματικά εργάστηκε σε καραντίνα και το Δήμο σε περιπέτειες, με εμφανή τον κίνδυνο να μπει σε ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.

Οι ορκωτοί λογιστές ήρθαν στο Δήμο  Δ.Α.Α.Σ   7 μήνες αργότερα(επειδή το έλεγε η νομοθεσία και όχι επειδή τους κάλεσε κάποιος) και στην πορεία  από ΕΛΕΓΚΤΕΣ που όλοι φώναζαν προεκλογικά, έγιναν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ που κάποιους βόλευε  μετεκλογικά (για όσους γνωρίζουν ξέρουν ποια είναι η μεγάλη διαφορά.

Κατεδάφισε το πρώτο συνθετικό του ονόματος του συνδυασμού (που δεν έφτιαξε μόνος του), συμμετέχοντας σε κομματικές εκλογές της περιφέρειας, ρεζιλεύοντας όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς συμβούλους του και όλους όσους τον υποστήριξαν, δείχνοντας καθαρά σε όλους ότι το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ για τον ίδιο ήταν μόνο προεκλογικός  επικοινωνιακός ελιγμός.

ΗΘΙΚΗ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ που ήταν τα βασικά εργαλεία της Α.Ε.Π , μας άφησαν χρόνους πολύ γρήγορα, μοιράζοντας τις εργασίες του Δήμου σε συγγενείς, ξαδέλφια και ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ανθρώπους. Το sait  του Δήμου έχει γεμίσει με αναθέσεις, μοίρασμα θέσεων ευθύνης σε ημέτερους, προσλήψεις ειδικών συμβούλων για τη θέση της γραμματέως, φωτογραφικούς διαγωνισμούς και κάθε λογής απόφαση που θυμίζουν Δημοτική αρχή τριτοκοσμικής χώρας με κατοίκους απροσάρμοστους και ηλίθιους. Όλα αυτά έχουν την κάλυψη του νόμου και αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται κάτι από λάθος χειρισμό ή χωρίς να το καταλάβει κάποιος, λόγω της  πολυπλοκότητας  που έχει ο νόμος, αλλά σημαίνει ότι υπάρχει ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ του αντικειμένου ώστε τα βήματα να είναι προσεκτικά προς αποφυγή κάποιων ποινικών ευθυνών. Η συνεχείς προσπάθεια όμως ώστε να ισορροπήσει κάποιος στα όρια του νόμου, έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Έτσι όλοι έχουμε διαπιστώσει την προκλητική αδυναμία της κεντρικής Δημοτικής αρχής να κάνει έστω και τυπική διαχείριση των απλών καθημερινών προβλημάτων, την απουσία της από την κεντρική πολιτική σκηνή για την λύση ζωτικών προβλημάτων του Δήμου, την ανύπαρκτη διεκδίκηση κονδυλίων από προγράμματα, την απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ του Δ.Σ του Δήμου και των εταιρειών ( Α.Ε και Κοινωφελής) με τις προσωπικές και προκλητικές αποφάσεις των συμβουλίων τους και πολλά άλλα που δείχνουν την πορεία της προσωπικής πυξίδας του επικεφαλής της Α.Ε.Π και των εξωθεσμικών συμβούλων που έχει δίπλα του.

Οι λέξεις ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ , ίσως εμφανιστούν ξανά μετά από 2,5 χρόνια, στη νέα προεκλογική περίοδο, μαζί με την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης  και το όνομα του ΣΤΕΙΡΙΟΥ, στα εκλογικά κέντρα, στα διαφημιστικά φυλλάδια και στους προεκλογικούς λόγους που θα γίνουν τότε. Έχει παρουσιαστεί στον κ.Πατσαντάρα  φόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης, φτιαγμένη ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, για όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου από τον Μάρτιο του 2011, με έξοδα πρότασης, εφαρμογής και λειτουργίας από το Δήμο του αστρονομικού ποσού των  0 ευρώ. Και αυτή η προσπάθεια γέμισε το καλάθι των αχρήστων, γιατί προφανώς δεν θέλει τον κόσμο να είναι ενημερωμένος και να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις και στην πορεία του Δήμου.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Α.Ε.Π , χωρίς αρμοδιότητες, έχουν γίνει άβουλοι ψηφοφόροι αποφάσεων ενός πολύ στενού κέντρου ελέγχου ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ που κάνουν κουμάντο μέσα στο Δήμο, που άλλοτε τους λοιδορούν, άλλοτε τους παραμυθιάζουν και άλλοτε τους στέλνουν στα δικαστήρια γιατί τόλμησαν να πουν τη γνώμη τους. Ο μοναδικός που θυμίζει την Α.Ε.Π του παρελθόντος είναι ο κ.Γιαννέλος ο οποίος από ΕΝΕΡΓΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έχει γίνει και αυτός  ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗΣ όλων των τσουνάμι που στέλνει ο κ.Πατσαντάρας και η παρέα του προς τα έξω.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω και πολλών ακόμα πράξεων και συμπεριφορών καταλήγουν στο συμπέρασμα να θεωρώ (προσωπική άποψη), ότι μετά από ένα χρόνο θητείας στο Δήμο Δ.Α.Α.Σ ο κ. Πατσαντάρας  ΖΥΓΙΣΤΗΚΕ – ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ   και ΒΡΕΘΗΚΕ  ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ  ως προς τις αρχές, τους κανόνες, το ήθος και τις θέσεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Δυστυχώς για όλους εμάς και για αυτούς που έρχονται,  οι επόμενες Δημοτικές εκλογές  στο Δήμο μας θα γίνουν μόνο με  επίσημα χρωματισμένα και εξαρτημένα ψηφοδέλτια, γιατί φρόντισε ο αρχηγός της Α.Ε.Π να καταστρέψει ο ίδιος ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ, γιατί όπως όλοι ξέρουμε ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Η ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ.

Το γενικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις αρχικές προδιαγραφές της Α.Ε.Π .

 Η νίκη στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές και η δύναμη που έδωσαν οι πολίτες του Δήμου Δ.Α.Α.Σ  στην Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, ήταν νίκη όλων των πολιτών που έδωσαν τα χέρια παραμερίζοντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δεν ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΙΚΗ του κ.Πατσαντάρα και της παρέας του, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν και να φωνάζουν, προσπαθώντας να κάνουν κάποιους ανθρώπους να νιώθουν ντροπή για αυτά που πίστεψαν. Κανένας λοιπόν δεν έχει δικαίωμα, όσο ψηλά και να είναι, να ασελγεί και να βιάζει, τις ιδέες και τις απόψεις μιας ομάδας ανθρώπων (μαζί και τις δικές μου), στο βωμό να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των  παρατρεχάμενων και του κάθε μη εκλεγμένου, ερμαφρόδιτου πολιτικού τυχοδιώκτη.

Ελπίζω η νέα χρονιά να δώσει δύναμη και φώτιση στον κ.Πατσαντάρα και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας μήπως και καταφέρουμε να απαλλαγούμε κάποια στιγμή από όλους τους ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ που τους έχουν υπερκαλύψει και να μπορέσουν επιτέλους να επανέλθουν εκεί που ξεκίνησαν, να ξαναθυμηθούν για ποιο λόγο τους ψήφισε ο κόσμος και να αρχίσουν να εφαρμόζουν όλα αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά.

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

                             Με εκτίμηση και σεβασμό στους αναγνώστες

                                        Αλεξανδράκος – Αλμπάνης Χάρης

                                             Δημότης του Δήμου Δ.Α.Α.Σ

Υ/Γ 1) Το τελευταίο  Σ που βάζω στην ονομασία του Δήμου είναι γιατί πιστεύω ότι το Στείρι πρέπει να αναφέρεται σαν ξεχωριστό και αυτοκέφαλο τοπικό διαμέρισμα του Δήμου και να μην είναι ουρά κανενός.

Υ/Γ 2) Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην δημοσιευτούν υβριστικά σχόλια για κανένα, καθώς και σχόλια που να θίγουν την οικογένεια, το επάγγελμα η την προσωπικότητα κάποιου.

 Υ/Γ 3) Όλα τα παραπάνω είναι αποκλειστικά δικά μου συμπεράσματα και απόψεις και δεν γράφω στο όνομα καμίας ομάδας ανθρώπων. Κάποιοι όμως που γνωρίζουν όλα αυτά που γράφω από την αρχή, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ προς τον εαυτό τους και προς τον κόσμο που τους στήριξαν, να τα διαψεύσουν η να τα επαληθεύσουν.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ…….. ΠΑΡΑΘΕΤΩ  ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  ΑΠΟ  EMAIL ΠΟΥ  ΜΟΥ ΕΙΧΕ  ΣΤΕΙΛΕΙ       Ο Κος  ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ  2010.

Θέλω να ορίζω την τύχη μου………

Δεν θέλω να μου τρώνε το βιός μου και να καταστρέφουν το μέλλον μου…….

Θέλω να υπάρχω σαν υπεύθυνο άτομο…….

Θέλω να με κυβερνά το δίκιο…….

Δεν θέλω αυθαίρετη αρχή από πάνω μου…….

Θέλω ισονομία….. Θέλω ισοπολιτεία…… Θέλω κοινωνική  δικαιοσύνη και γαλήνη…….

Θέλω μία κοινωνία που να ορίζεται από ελεύθερους πολίτες…….

Θέλω η γνώμη μου, όταν είναι αποδεκτή από το σύνολο, να γίνεται νόμος…….

Θέλω κυριαρχία των ιδεών και όχι των αφεντάδων…….

Θέλω τη μήτρα των προγόνων μου που γέννησε σοφία…….

Θέλω συμμετοχική δημοκρατία γιατί είμαι ελεύθερος…….

Θέλω να λέω αυτά που πιστεύω και να παλεύω κάθε μέρα για αυτά που πιστεύω……..

ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ……..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ :

Υπάρχει κάποια ομοιότητα του email με την πραγματικότητα που ζούμε εδώ και ένα χρόνο;

Ένα Σχόλιο

 1. Αγαπητέ Χάρη,

  Ο George Kelling το 1998 διατύπωσε στο βιβλίο του «Fixing Broken Windows» τη θεωρία των Σπασμένων Παραθύρων.

  Σκέψου, ας πούμε, ένα κτίριο με λίγα σπασμένα παράθυρα. Αν δεν φτιαχτούν γρήγορα, οι βάνδαλοι (που υπάρχουν παντού, όπως και στο χωριό μας), θα πιστέψουν ότι κανείς δεν νοιάζεται. Και θα σπάσουν κι άλλα. Κάποια στιγμή θα μπουν μέσα στο κτίριο, και αν δεν υπάρχει κανείς θα το καταλάβουν. Πιθανότατα θα το κάνουν άντρο εξόρμησης για να διευρύνουν τη δράση τους, ίσως να του βάλουν και φωτιά.

  Ή σκέψου ένα πεζοδρόμιο. Σε μια γωνιά του μαζεύονται λίγα σκουπίδια. Κανείς δεν τα μαζεύει, και τα σκουπίδια αρχίζουν να γίνονται όλο και περισσότερα. Κάποια στιγμή η γωνιά γίνεται σκουπιδότοπος που ο καθένας πετάει τις σακούλες του. Σε λίγο μαζεύονται σκύλοι και γάτες για φαγητό, και λίγο αργότερα αρχίσουν να ψάχνουν το χώρο και κάποιοι άστεγοι. Και όλα αυτά επειδή κανείς δεν βρέθηκε να μαζέψει τα πρώτα λίγα σκουπίδια.

  Ο Kelling υποστηρίζει ότι η πιο επιτυχημένη στρατηγική για να λύσουμε προβλήματα παραβατικότητας, είναι να λύνουμε τα προβλήματα όταν ακόμα είναι πολύ μικρά – αντί να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα μεγάλα.

  Ποιό λοιπόν μικρό (!) πρόβλημα είδες να διορθώνεται από την παρούσα δημοτική αρχή, στην οποία αναφέρεσαι? Όχι μόνο πρόβλημα διοίκησης, αλλά και στη λειτουργία μεταξύ των μελών της (ας πούμε αναθέσεις, προσλήψεις και κάθε είδους δοσοληψίες)?

  Μιλάς για παράδειγμα για το οικογενειακό περιβάλλον του Δήμαρχου. Όταν τέθηκε το θέμα του μοιράσματος αρμοδιοτήτων (χρησιμοποιώ τις δικές σου λέξεις) τι έκανε ο «ενεργός ριζοσπάστης και επίσημος κυματοθραύστης» κ. Γιαννέλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώτος σε σταυρούς εκλεχθείς? Τι έκανε το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο? Γιατί δεν το εμπόδισαν? Δήμαρχος είναι ο Πατσαντάρας, δεν είναι Συνταγματάρχης.

  Ξέρεις ποια είναι η απάντηση Χάρη κατά τη γνώμη μου? Ότι κάθε κοινωνία έχει τους ηγέτες που της αξίζουν. Αυτοί είμαστε, αυτούς αξίζουμε. Μια κοινωνία στην πλειοψηφία της μικροπρεπής, ιδιοτελής, που ξέρει να ζητάει, να παζαρεύει, να παίρνει αυτό που δεν αξίζει. Που εκλέγει άβουλα, ακαλλιέργητα, χωρίς όραμα και πλάνο, αμαθή και εν τέλει ηλίθια συστατικά, ενός συστήματος διοίκησης (με αρκετή δόση «παρασίτων» που τρυπώνουν από τις χαραμάδες…) που δεν πετυχαίνει ούτε έναν -μα ούτε έναν- από τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.

  Σκέψου ότι εδώ ονόματα οδών ζητάει ο άνθρωπος, ονόματα οδών(!!!), που υπάρχουν (σχεδόν) σε όλο τον κόσμο, και οι ολίγιστοι δημοτικοί άρχοντες και οι άχρηστοι που τους περιτριγυρίζουν, ασχολούνται με τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, που παρεπιπτόντως είναι χειρότερα και πιο σιχαμερά από οτιδήποτε άλλο κάνουν. Είναι για γέλια!! (αναρωτιέμαι ειλικρινά, τους έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι ανυπόλυπτοι?)

  Κι όταν -όπως τώρα- αναζητάμε τις αιτίες των κακώς κειμένων, υπάρχουν άφθονα δάχτυλα που δείχνουν… πάντα τον άλλον. Πάντα τον άλλον! Πάντα το προφανές! Κι αφήνουμε να μας διαφεύγει, ότι συνολικά, όλα τα δάχτυλα μας δείχνουν όλους. Αυτή είναι η απλή αλήθεια…

  Υ.Γ.1. Γράφω μετά από καιρό, αν και μάλλον το θεωρώ άσκοπο. Έχω πολλές αμφιβολίες, για το πόσοι θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρις εδώ, έχοντας προβληματιστεί. Ενδεχομένως θα ψάξουν να βρουν πάλι τις σκοτεινές μου επιδιώξεις, και γιατί ξαναεμφανίστηκα.

  Υ.Γ.2. Μπράβο για το θάρρος σου να εκφράσεις έστω και αιχμηρά αυτά που πιστεύεις, με τα περισσότερα από τα οποία είμαι σύμφωνος.

  Υ.Γ.3. Προς τον admin. Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και εύχομαι καλή συνέχεια. Και ελπίζω, αν κάποτε ονομάσουν τους δρόμους της Αράχωβας, να δοθούν όλα τα προηγούμενα ονόματα των Δημάρχων σε αδιέξοδα. Πράσινων και μπλε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: