Η ταχυδρομική Οδύσσεια ενός πακέτου.

Είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση στο πρόβλημα που μου δημιουργεί η μη ύπαρξη διευθύνσεων στην Αράχωβα στην αλληλογραφία και τελευταία στην αποστολή ενός πακέτου από την Αγγλία. Πίστευα ότι λύθηκε το πρόβλημα εξηγώντας πως δεν υπάρχουν ονόματα οδών και αριθμών στην πόλη μου αλλά μάταια. Για να μην ξαναγράφω τα ίδια θα σας δείξω τη διαδρομή που έκανε το πακέτο από Αγγλία στην προσπάθειά του να με βρει.

Παραγγέλνω λοιπόν μέσω διαδικτύου μνήμη για τον iMac μου στις 17 Νοεμβρίου 2011 σε εταιρεία στην Αγγλία. Στις 18 Νοεμβρίου ταχυδρομείται στη Γλασκόβη και μέσω Μονάχου Γερμανίας φτάνει στα Σπάτα στις 21/11/2011. Μπορείτε να δείτε την ακριβή διαδρομή στην παρακάτω εικόνα.  Διαβάζεται από κάτω προς τα πάνω. 

 

Στις 22/11 σημειώνεται ότι θα ταχυδρομηθεί την επόμενη αλλά στις 23/11 λόγω μη ύπαρξης οδού και αριθμού δεν αποστέλλεται. Στις 28/11 και 29/11 γίνονται προσπάθειες να με βρουν (έτσι λένε τουλάχιστον) και στις 30/11 ταχυδρομείται το πακέτο πίσω στον αποστολέα του στην Αγγλία. Δείτε την διαδρομή της επιστροφής μέσω Μπολόνιας Ιταλίας όπου στις 07/12 επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε, στη Γλασκόβη.

Εγώ έχω αρχίσει να ανησυχώ και στις 08/11 στέλνω mail στην εταιρεία να ρωτήσω τι γίνεται. Με προτρέπουν να δώσω αριθμό κτηρίου και οδό. Τους εξηγώ ότι εδώ είναι Arachova και να το στείλουν όπως είναι. Θα με βρουν. Με χαρά μου ανακοινώνουν ότι η παραγγελία μου αποστέλλεται ξανά. Παρακάτω φαίνεται η δεύτερη προσπάθεια αποστολής.

Ταχυδρομείται στις 12/12 στην Αγγλία και πάλι μέσω Μονάχου φτάνει στα Σπάτα στις 13/12. Από 13/12 μέχρι 20/12 παραμένει εκεί λόγω απουσίας ακριβούς διεύθυνσης και ταχυδρομείται πίσω στην Αγγλία στις 21/12. Πάλι μέσω Μπολόνιας Ιταλίας φτάνει στη Γλασκόβη στις 29/12/2011.

Σήμερα 04/01/2012 ανακαλύπτω αυτή τη διαδρομή και στέλνω mail στην εταιρεία στην Αγγλία ζητώντας να μου επιστραφούν τα χρήματα γιατί το προϊόν είναι ήδη πληρωμένο και στην ταχυδρομική υπηρεσία UPS μέσω της οποίας γίνεται η αποστολή, να καταλάβουν ότι εδώ είναι Ευρώπη μεν, αλλά  τα πράγματα γίνονται αλλιώς.

Ταυτόχρονα σιχτιρίζω όλους τους δημοτικούς άρχοντες των τελευταίων 40 χρόνων που μας κρατάνε στην εποχή του μουλαριού.

7 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ »ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ» ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΟΔΟΥ Ή ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ.
    ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ( ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΕΦΟΡΙΑ ΑΥΤΟ ) ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ!!!

  2. » Πόσα χρόνια θα περάσουν για να αποκτήσουμε ονόματα οδών και αριθμούς;»

    Αγαπητέ admin,τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα λένε.
    Μην απογοητεύεσαι.
    ΘΑ φτιάξουν τα πράγματα,κάνε υπομονή για άλλα 60 χρόνια,μπορεί κάποιος δημοτικός άρχοντας να μας φέρει στην εποχή του 21ου αιώνα κάνοντας επιτέλους το αυτονόητο όπως γράφεις.

    Καλή χρονιά

  3. 1. Και γιατί φανταστική διεύθυνση; Διαφωνώ κάθετα με τον R.R. Προτείνω:
    ΟΔΟΣ : Νότια υπογεφύρεια περιφερειακή Κουκορέματος και Λεωφόρος Μπαμπασούκας γωνία.
    ΑΡΙΘΜΟΣ : Οποιοσδήποτε αρκεί να είναι τριψήφιος.
    Να τους κομπλάρουμε τους φλεγματικούς.
    2. Κι εσύ βρε admin στους Εγγλέζους, που έχουν κόλλημα μ’ αυτά, βρήκες να στείλεις ελλιπή διεύθυνση; Εδώ η πρωθυπουργική τους κατοικία ονομάζεται Downing street 10. Τι να μας πουν μπροστά σε ολόκληρο ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. MAXIMUM διαφορά!
    3. Την επόμενη φορά κάνε την παραγγελία στην Ινδία. Οι άνθρωποι δεν θα μας παρεξηγήσουν που δεν έχουμε οδούς. Ανήκομεν εις την Ανατολήν!
    «Ανατολή, Ανατολή
    δική σου είμαστε
    είμαστε φυλή».
    4. Αν όμως επιμένεις με Αγγλία την επόμενη φορά κάποιος Αραχωβίτης να συνοδεύει το «ασυνόδευτο» πακέτο μέχρι την παράδοσή του.
    5. Ας μην γκρινιάζουμε όμως με όλα. Με τέτοιο ταξίδι σίγουρα η «μνήμη» που παράγγειλες αναβαθμίσθηκε και επεκτάθηκε, χώρια που έγινε και πολύ κοσμοπολίτισσα!
    6. Και εν πάση περιπτώσει αντί να δυσφημίζεις το χωριό σου άσε τον υπολογιστή σου να είναι και λίγο …ξεχασιάρης. Εδώ άλλοι πίνουν για να ξεχάσουν!
    7. Επειδή χαρακτήρισες το ταξίδι ΟΔΥΣΣΕΙΑ σας αφιερώνω λίγους στίχους από την ΙΘΑΚΗ του Καβάφη:

    »Σα βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη,
    να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
    γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
    ……………………………………………………….
    Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
    Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει,
    και γέρος πια ν’αράξεις στο νησί.»

    Επομένως ο μισο-πατριώτης μου και φίλος Στειριώτης κατά βάθος είναι καβαφικός όταν μιλάει για εκατό χρόνια!

    ΥΓ: Στο θέμα θα επανέλθουμε, αλλά στην Ελλάδα πια μόνο κατά λάθος ή στην πλάκα μπορεί να λυθεί κάποιο θέμα. Απ΄αλλιώς ισχύει το Δόγμα » σα περα βρέχει». Alternative : «σα πέρα εργασίες».

  4. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέσαι. Νομίζεις ότι είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να μην έχουν οι δρόμοι ονόματα; Όχι! Συμβαίνει και σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, π.χ. στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, μία πόλη 4 εκατομυρίων ανθρώπων! Το παρακάτω άρθρο του BBC αναλύει την κατάσταση: http://bbc.in/nwyUYs
    Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις και ανέκδοτο: «Τι κοινό έχουν η Αράχωβα και η Καμπούλ; Και οι δύο δεν έχουν ονόματα δρόμων!»

  5. ΒΡΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ, ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ
    ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟ Η ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑ COURIER.
    ΓΙΑΤΙ Η UPS,ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ AIRWAY BILL Ν0, ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΣ ME THN UPS?
    ΟΧΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ

  6. Μαρία καλησπέρα. Τα στοιχεία μου τα πήραν από το PayPal με το οποίο πλήρωσα κι εκεί δεν υπάρχει τηλέφωνο. Την διαδρομή του πακέτου την έμαθα εκ των υστέρων όταν ζήτησα εξηγήσεις.

  7. Αρειανέ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον άρθρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: