Το βρώμικο μυστικό της Barbie.

Η Greenpeace αποκαλύπτει! Για την συσκευασία της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο χρησιμοποιείται ξυλεία από τα αρχέγονα δάση της Ινδονησίας, τα οποία αποτελούν καταφύγιο για απειλούμενα με εξαφάνιση είδη όπως είναι η Τίγρης της Σουμάτρας.

Οι ερευνητές της Greenpeace διαπίστωσαν με εργαστηριακές αναλύσεις ότι η συσκευασία της Barbie παράγεται με χαρτοπολτό από τα τροπικά δάση της Ινδονησίας.

Με έναν συνδυασμό από τοπικές έρευνες, χαρτογράφηση δεδομένων και έλεγχο των πιστοποιητικών της εταιρίας αποδείξαμε ότι η Mattel, η εταιρία που παράγει τη Barbie, καθώς και άλλες εταιρίες παραγωγής παιχνιδιών, συμπεριλαμβανόμενης και της Disney, χρησιμοποιούν συσκευασίες που φτιάχνονται από τον πιο διαβόητο καταστροφέα των δασών της Ινδονησίας, την εταιρία Asia Pulp and Paper (APP).

Η APP έχει εκτεθεί πολλές φορές για την καταστροφή που προκαλεί στα τροπικά δάση της Ινδονησίας για να παράγει προϊόντα. Ανήκει στον όμιλο της Sinar Mas, την οποία συναντήσαμε πέρσι στην παγκόσμια δράση μας με στόχο να σταματήσει η Nestle να χρησιμοποιεί φοινικέλαιο που παρήγαγε η εταιρία αυτή. Η εντυπωσιακή κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση ανακοίνωση της Nestle ότι σταματάει να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προϊόντα!

Η Ινδονησία έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς καταστροφής των δασών παγκοσμίως. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας εκτιμά ότι πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα τροπικού δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο. Η εταιρία Mattel, η οποία παράγει την Barbie, πρέπει να σταματήσει να προωθεί την καταστροφή των αρχέγονων δασών μόνο και μόνο για να τυλίγει το πιο διάσημο παγκοσμίως παιχνίδι σε πιο φτηνή συσκευασία που τελικά καταλήγει στα σκουπίδια.

Πηγή Greenpeace

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: