Επίσκεψη μεταλλωρύχων από τη Χιλή στα μεταλλεία Βωξίτη της Οίτης.

Τις υπόγειες στοές στα μεταλλεία Βωξίτη της Οίτης στα Δύο Βουνά επισκέφτηκαν μεταλλωρύχοι από τη Χιλή που βρίσκονται στην Ελλάδα φιλοξενούμενοι από τους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα μεταλλεία.

Έλληνες και Χιλιανοί μεταλλωρύχοι βρέθηκαν σε βάθος 3 χιλιομέτρων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων για να δουν από πολύ κοντά τον τρόπο της παραγωγής, τα μέτρα ασφαλείας αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι Έλληνες συνάδελφοί τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις ημέρες παραμονής μας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τους, Χόρχε Γκουελαρίγιος, καθώς έβγαινε από τις στοές των μεταλλείων με τους Έλληνες συναδέλφους του. Ο ίδιος υπογράμμισε πως «τόσο τα εργαλεία όσο και τα μέσα παραγωγής στα συγκεκριμένα μεταλλεία είναι πολύ σύγχρονα», δίδοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και την παροχή αέρα ενώ παράλληλα έμεινε ενθουσιασμένος και από τις ημέρες των διακοπών στην Αθήνα και την Κρήτη.

«Οι διακοπές για μας ήταν κάτι ξεχωριστό και μάλιστα στην Ελλάδα που είχαμε απόλυτη ανάγκη μετά την περιπέτεια μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπός τους ενώ κατά την παραμονή τους στα μεταλλεία δεν έχαναν ευκαιρία να χειριστούν διάφορα μηχανήματα που υπήρχαν στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου Βωξίτη.

«Για μας ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία να βρεθούμε δίπλα σε συναδέλφους μεταλλωρύχους που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα μεταλλεία της ΕΛΜΙΝ κ. Θόδωρος Μαργωμένος για να συμπληρώσει πως «η περιπέτειά τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι 69 μέρες, 700 μέτρα κάτω από τη γη στο μετάλλιο του Σαν Χοσέ της Χιλής μας συγκλόνισε όλους και πήραμε την απόφαση να τους καλέσουμε στην Ελλάδα».

Πηγή iNews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: