Στα μούτρα μας.

Η μούντζα χειρονομία των ημερών. «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα ή αλλού μέχρι και παιχνίδι στο διαδίκτυο http://www.vouleftis.gr/#  προτρέπουν ως διαμαρτυρία το μούντζωμα της βουλής.

Τόσα χρόνια που οι εκλεγμένοι (από ποιους άραγε;) πολιτικοί, λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα, βολεύοντας και βολευόμενοι, δε βγήκε κανένας στο Σύνταγμα να τους μουτζώσει. Πολλοί δε, έκαναν ουρά για να τους χαιρετίσουν άμα τη εμφανίσει. Μόλις  ήρθε ο λογαριασμός στο «σπίτι» αρχίσαμε τα φάσκελα.

Όμως η βουλή εκτός από σύμβολο είναι κτίριο καθρέφτης. Καθρέφτης που αντανακλά την κοινωνία απ´ έξω. Εμείς επιλέξαμε τους ενοίκους του κτιρίου, είτε άμεσα με την ψήφο μας, είτε έμμεσα με την αποχή μας δίνοντας εξουσιοδότηση σε άλλους να αποφασίσουν για μας. Η μούντζα μπροστά στον καθρέφτη επιστρέφει σε αυτόν που χειρονομεί. Στα μούτρα του δηλαδή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: