2ο ΔΙΑΘΛΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η κοινωφελή Δ.Ε.Τ.Π.Α.Δ.Α.Α. διοργανώνει το 2ο ΔΙΑΘΛΟ ΑΡΑΧΟΒΑΣ την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.

Τόπος διεξαγωγής αγώνα: Αράχοβα (Αφετηρία) – Λιβάδι Παρνασσού (Τερματισμός)
Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.

Όροι  συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες από 18 ετών  και άνω, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος ομαδικά ,δηλαδή θα είναι ζευγάρι. Ο ποδηλάτης θα κάνει την εκκίνηση, στην πρώτη ζώνη αλλαγής θα συνεχίσει ο δρομέας και στην δεύτερη ζώνη αλλαγής θα έχει μεταφερθεί ο ποδηλάτης με το αυτοκίνητο του και θα κάνει το τρίτο και τελευταίο μέρος του αγώνα μέχρι τον τερματισμό.
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Κράνος υποχρεωτικό καθ΄όλη την διαδρομή του ποδηλάτου, ενώ προαιρετικός είναι ο θώρακας στο δεύτερο σκέλος.

Περιγραφή διαδρομής: Ο αγώνας ξεκινά με ορεινή ποδηλασία από την Αράχοβα (950μ.), κινείται λίγα χιλιόμετρα κατηφορικά στη άσφαλτο προς Αθήνα και στρίβει αριστερά σε ανηφορικό δασικό δρόμο προς το βουνό στην πλαγιά του οποίου βρίσκεται η Αράχοβα. Προορισμός η τοποθεσία «Μάννα» (1400 μ.), στην πλαγιά πάνω περίπου από το Ζεμενό όπου υπάρχει οπτική επαφή με την Αράχοβα. Εκεί, θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας (μια ώρα περίπου).
Στη συνέχεια, οι αθλητές ξεκινάνε μία μεγάλη βουνίσια διαδρομή τρεξίματος από μονοπάτια, η οποία θα φτάσει μέχρι και τα 1950 μ. υψόμετρο. Εκτιμάται έως και δυο ώρες προς την τοποθεσία «Πρόντολη» (1500 μ.), στην οποία θα έχουν μεταφερθεί από τους ποδηλάτες τα ποδήλατα  από την προηγούμενη ζώνη αλλαγής.
Η διαδρομή συνεχίζεται με το ποδήλατο πάλι, για μια ώρα περίπου σε δασικό κατηφορικό δρόμο και μονοπάτι για περίπου τρία χιλιόμετρα (1300 μ.).Μετά συνεχίζει με ανηφόρα σε άσφαλτο περίπου 1,5 χιλ. (1500 μ.) και από εκεί μπαίνουμε σε δασικό δρόμο για περίπου 2,5 χιλ. Φτάνουμε στον τερματισμό (1150 μ.) κάνοντας μια διαδρομή μέσα σε ένα πανέμορφο μονοπάτι περίπου 3 χιλ. με κάποιες τεχνικές δυσκολίες (στενό κατηφορικό μονοπάτι).
Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Τα άτομα μικρότερης ηλικίας τρέχουν με ευθύνη των γονέων τους. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ιατρική κάλυψη: Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών της Ε.Ο.Δ. Βοιωτίας. Επίσης θα υπάρχει και η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειάζεται.
Ισχύει ο Κ.Ο.Κ.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Καθ΄όλη τη διαδρομή θα παρέχεται εμφιαλωμένο νερό, πορτοκαλάδα, φρούτα και ισοτονικό στην αφετηρία και σε όλες τις αλλαγές.

Έπαθλα: θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Η απονομή επάθλων θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες μετά τον τερματισμό του τελευταίου αθλητή, στην πλατεία Παπαϊωάννου Αράχοβας.
Οι αθλητές θα τερματίσουν μέσα από τα σοκάκια του χωριού με τη σειρά που τερμάτισαν στο Λιβάδι Παρνασσού.

Αίτηση συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στο τηλέφωνο: 2267031630, μέσω e-mail : info@daa.gov.gr, στο φαξ: 2267029170
Για διευκρινήσεις: 6985016305 (Νίκος Στεφανόπουλος) e-mail: karam002009@hotmail.com
Προθεσμία υποβολής αίτησης μέχρι και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.

Πηγή mbike.gr

2 Σχόλια

  1. Ένα σημείο που χρειάζεται διευκρίνηση είναι αν ο αγώνας αφορά αποκλειστικά ζευγάρια ή μπορούν να λάβουν μέρος και μεμονομένοι αθλητές όπως πέρσι. Αν διαβάζει ο Νίκος μπορεί να μας πει.

  2. Καλό θα ήταν να είναι ζευγάρια διότι ο αγώνας έχει μεγαλώσει και δυσκολέψει αρκετά .
    Αν όμως κάποιος επιθυμεί να τρέξει μόνος του ,φτάνει μόνο να το δηλώσει για να κανονίσουμε την μεταφορά του ποδηλάτου στο δεύτερο σκέλος αυτού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: