«Είμαστε εδώ…»

Με αφορμή προηγούμενο άρθρο του admin   «Για ποιο λόγο βγαίνουμε στις πλατείες»  θα ΄θελα κι εγώ να καταθέσω την άποψή μου.

Έτυχε να πάρω  μέρος σε κάποιες απ’ αυτές τις συγκεντρώσες των αγανακτισμένων πολιτών και διαπίστωσα ότι έχουν κάτι το μοναδικό . Έχουν κάποια ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ειναι πρωτόγνωρα για την κουλτούρα μας , όπως τουλάχιστον την έχουμε βιώσει  τα τελευταία 30 χρόνια.

α) Η προσέλευση του κόσμου γίνεται αυθόρμητα , χωρίς το κομματικό σάλπισμα , και καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα. Ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να αφήσει τον καναπέ του και να επικοινωνήσει με το διπλανό του. Ανακάλυψε ξαφνικά ότι και ο διπλανός του έχει τα ίδια προβλήματα μ’ αυτόν.
β)Δεν βλέπεις πουθενά κομματική σημαία . Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να μαζεύουν τον κόσμο με το καλάμι οι κομματάρχες σαν τα γαλόπουλα…
γ) Οι συγκεντρωμένοι συζητούν και συζητούν χωρίς να ενδιαφέρονται για την κομματική ταυτότητα του συνομιλητή τους. Πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα , αφού μέχρι τώρα κρίναμε τον άλλον όχι από τις θέσεις του αλλά από το κόμμα που ψήφιζε.
δ) Ίσως είναι η πρώτη φορά , απ’ όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον , που σε καθαρά πολιτική συγκέντρωση ,  οι συγκεντρωμένοι δεν πήγαν για να χειροκροτήσουν κάποιον. Είναι η πρώτη φορά που σε πολιτική συγκέντρωση δεν τολμά να εμφανιστεί πολιτικός!


ε)Ακόμη κι αν όλα αυτά  , που γράφει ο admin στο άρθρο του , ισχύουν , μόνο και μόνο για το ότι κάποιοι πολιτικοί έχουν αρχίσει να μην κάθονται και τόσο αναπαυτικά στις θέσεις τους , βλέποντας αυτό τον κόσμο στις πλατείες , μου είναι αρκετό να συμμετέχω σε αυτές τις συγκεντρώσεις , έστω κι αν αυτή … η αγανάκτηση  δεν οδηγήσει πουθενά. Συμφωνώ ότι όλοι αυτοί οι αγανακτισμένοι ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε  δεν μπορούν  να μορφώσουν μια συγκεκριμένη πολιτική ή οικονομική πρόταση που θα προωθήσουν. Μπορούν όμως να πουν  στους πολιτικούς , κατά τη γνώμη μου ,κάτι πιο σημαντικό : » Είμαστε εδώ…   Αυτό που νιώθετε πίσω σας δεν είναι ο επικείμενος καύσωνας του καλοκαιριού ! Είναι η ανάσα μας και η ματιά μας που δε θα σας αφήσει ήσυχους στιγμή ,  θα σας παρακολουθεί συνεχώς γιατί δεν σας έχει πια καμιά εμπιστοσύνη… »
Όλα αυτά τα χρόνια μάς εκπαίδευαν μόνο να καταναλώνουμε και να μη μιλάμε. Να χειροκροτάμε και να μη σκεφτόμαστε. Να θυμώνουμε , να ανεχόμαστε τα πάντα , αλλά να μην αντιδρούμε. Να διαφωνούμε αλλά να συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε.
Έ , τώρα είναι καιρός να μάθουν ότι η κοινωνία αλλάζει και καλό είναι ν’ αλλάξουν κι εκείνοι , αν θέλουν να συνεχίζουν να είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας…

Ένα Σχόλιο

  1. Αγαπητοί διαχειριστή και anemoria,
    Μέχρι πριν από πολύ λίγο καιρό το «πάμε πλατεία» ήταν συνώνυμο και ταυτόσημο με το αραλίκι, το χαβαλέ, την εκνευριστική ομοιομορφία της φραπεδιάς, τη γκλαμουριά, το «άραξον» της διαφήμισης και πολλά άλλα νεοελληνικά.
    Προσοχή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το δήθεν «πάμε πλατεία» δεν το ταυτίζω με το γνήσιο αραχωβίτικο «παμ’ σα μέσα» ή «παμ’ σν Αγορά». Έτερον εκάτερον!
    Και μόνο λοιπόν, που σήμερα προβληματιζόμαστε «για ποιό λόγο βγαίνουμε στις πλατείες» είναι μια κάποια πρόοδος, έστω κι αν αυτή έγινε βίαια και αναγκαστικά.
    Σημ: Ο λογαριασμός από το «πάμε πλατεία» έμεινε απλήρωτος! Ο ένας μετά τον άλλον την ΄»έκανε» αθόρυβα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: