Όχι στην καταστροφή της Οίτης.

Το μέλλον του Εθνικού Δρυμού και ολόκληρης της Οίτης δεν συνάδει με καταστροφικές δραστηριότητες βαριάς βιομηχανίας, όπως είναι οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες. Ο εθνικός δρυμός και η ευρύτερη περιοχή του μπορούν να αναπτύξουν ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες που θα σέβονται το περιβάλλον και τον κόσμο θα κρατήσουν στον τόπο τους. Τα μεταλλεία στην περιοχή θα είναι μια καταστροφική επιλογή χωρίς επιστροφή. Οι εξορυκτικές δραστηριότητες στην Οίτη θα αποκλείσουν μελλοντικά κάθε άλλη ανάπτυξη οικοτουριστική, ήπια, εναλλακτική, για πάντα.

Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τη συνέχιση ενός εγκλήματος που τόλμησαν να ξεκινήσουν χουντικές κυβερνήσεις και παρατείνουν δυστυχώς η αδράνεια και η αδιαφορία δημοκρατικών κυβερνήσεων, σε βάρος του συλλογικού καλού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να υποκύψουμε κάτω από ψευτοδιλήμματα και εκβιαστικές πιέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε να εξαγοράσουν το μέλλον του τόπου μας. Λέμε όχι σε μια ανάπτυξη χωρίς αρχές και αξίες.

Συμμετέχουμε στον αγώνα των παραοίτιων κοινοτήτων και τους στηρίζουμε. Μαζί τους λέμε ΟΧΙ στα μεταλλεία βωξίτη στην Οίτη μας και επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα τους σε συνάντηση όλων όσοι αντιδρούν στην καταστροφή της Οίτης, του τόπου τους και επιλέγουν μια αναπτυξιακή προοπτική με ήπιους τρόπους, συμβατούς με την έννοια της αειφορίας και του σεβασμού στη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΤΣΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
Από Όμιλο Φίλων του Δάσους.

Πηγή prassia-eyrytanias.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: