«Μουσεία και Μνήμη»: Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Με το μήνυμα «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών», το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει κηρύξει την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Με διαφορετικές θεματικές κάθε χρόνο και με διάρκεια που συχνά ξεπερνά τη μία ημέρα, ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων -που καθιερώθηκε το 1977- αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα, σε σημείο τα τελευταία χρόνια να συμμετέχουν 30.000 και πλέον μουσεία σε τουλάχιστον 100 χώρες.

Φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στα «Μουσεία και Μνήμη», ένα θέμα που επιλέχθηκε για να αναδείξει τη σημασία των μουσείων ως φορέων διάσωσης και διαφύλαξης της ατομικής και της συλλογικής μνήμης. Τη 18η Μαΐου, λοιπόν, αλλά και λίγο πριν και μετά, οι αίθουσες των μουσείων ανοίγουν, οι εκδηλώσεις πληθαίνουν και οι θεματικές εμπλουτίζονται. Πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όσον αφορά τη γειτονία μας, το Μουσείο Δελφών, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στη γιορτή των Μουσείων διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ομάδες ΚΑΠΗ, με τίτλο «Άνοιξε, κουτί της μνήμης μου…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 και ώρα 09:00-11:00 (υπεύθυνη Νάγια Δαλακούρα).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ηλικιωμένους με εγγόνια, με τίτλο «Άνοιξε, κουτί της μνήμης μου…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 και ώρα 18:00-20:00 (υπεύθυνη Νάγια Δαλακούρα).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Γ΄ και Δ΄  τάξης του Δημοτικού με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών στην κιβωτό του χρόνου», στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών, την  Τετάρτη  18 Μαϊου 2011 και ώρα 09:00-10:30 (υπεύθυνες Δήμητρα Γαβρίνα, Αθανασία Ψάλτη).
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου, με τίτλο «Φέρνοντας στο φως χαμένα γράμματα του παρελθόντος» στη Στοά των επιγραφών του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών, την  Τετάρτη  18 Μαϊου 2011 και ώρα 09:00-11:00 (υπεύθυνοι Θεόδωρος Μαυρίδης, Χρήστος Παντερμάκης).
  • Ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών από αρχαιολόγους της Εφορείας, την Τετάρτη 18 Μαϊου 2011, στις 17:00 και στις 18:00.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Τηλ. επικοινωνίας: 2265082313, Ωράριο επικοινωνίας: 08:30-14:30

Υπευθ. Επικοινωνίας: Νάγια Δαλακούρα και Δήμητρα Γαβρίνα

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δήμος Δελφών

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: