Το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στα μέρη μας.

Το 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις που διεξάγεται από τις 5 μέχρι και τις 8 Μαΐου θα ξυπνήσει και πάλι μνήμες άλλων εποχών πιστοποιώντας με το μέγεθος του αριθμού των συμμετοχών του τη σπουδαιότητά του. 161 ιστορικά αυτοκίνητα, άλλα κατάλληλα προετοιμασμένα για τη μάχη με το χρονόμετρο, και άλλα έργα τέχνης περασμένων δεκαετιών έτοιμα για ασκήσεις ακριβείας, θα πάρουν εκκίνηση την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη, πριν οδηγηθούν στη Στερεά Ελλάδα όπου με επίκεντρο τα Καμένα Βούρλα θα δώσουν μια τριήμερη μάχη καθένα στο στοιχείο του: 63 αυτοκίνητα στην κατηγορία Sporting και 98 στη Regularity.

Αγώνας Sporting: Ο αγώνας της κατηγορίας Sporting θα αποτελείται από δύο ξεχωριστούς αγώνες, έναν διήμερο ασφάλτινο και έναν μονοήμερο χωμάτινο,  οι οποίοι θα προσμετρούν ξεχωριστά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, είτε στον ένα, είτε στον άλλο, είτε και στους δύο αγώνες.

 Ο διήμερος ασφάλτινος αγώνας της κατηγορίας sporting που θα διεξαχθεί 6 & 7 Μαΐου έχει 12 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 140 χλμ, ενώ ο χωμάτινος θα διεξαχθεί 8 Μαΐου και έχει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 70 χλμ.

Αγώνας Regularity: Ο αγώνας της κατηγορίας Regularity είναι τριήμερος και διεξάγεται σε ασφάλτινο οδόστρωμα.

Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου από του πρόποδες της Ακρόπολης.

Η πιο κοντινή σε μας ειδική διαδρομή είναι της Φτερόλακας που διεξάγεται δύο φορές την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 15:11 και στις 22:11 (νυχτερινή). Το κλείσιμο της διαδρομής θα γίνει στις 13:41 & 20:41 αντίστοιχα.

Πρόσβαση για τους θεατές:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Από Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βγαίνετε στο Κάστρο και ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Ορχομενό- Λιβαδειά. Πριν την Λιβαδειά στρίβετε δεξιά προς Λαμία και μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας φθάνετε στην Αμφίκλεια όπου στρίβετε αριστερά για χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού. Σε 8χλμ. περίπου φθάνετε στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής όπου πινακίδα «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ Ι.Μ. ΔΑΔΙΟΥ».

ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ: Από Αθήνα ή Λαμία πηγαίνετε στο χωρίο Πολύδροσο. Από την πλατεία του χωριού ακολουθείτε τις πινακίδες προς Χιονοδρομικό Κέντρο και σε 15 χιλιόμετρα συναντάτε το 6,44 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Από Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ακολουθείτε τις πινακίδες προς Λιβαδειά-Αράχωβα. Φθάνετε στην Αράχωβα και ακολουθώντας πινακίδες για Χιονοδρομικό Κέντρο φθάνετε στο Λιβάδι Αράχωβας και σε 3χλμ. περίπου στρίβετε δεξιά προς Χιονοδρομικά Κέντρα. Σε 5χλμ. βρίσκετε τον τερματισμό της ειδικής διαδρομής.

Περισσότερα στοιχεία όπως συμμετοχές, χάρτες, ωράρια κλπ στην ιστοσελίδα του 10ου Mercedes-Benz Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Πηγή: Δελτία τύπου της οργάνωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: