Ανακοίνωση Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Πάσχα τελείωσε αλλά ο δικός μας Γολγοθάς δεν έχει τέλος. Η σταύρωση μας θα συνεχιστεί πιο ανελέητα. Τα «καρφιά» είναι έτοιμα, είναι τα μέτρα ύψους 76 δισ. που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Εν τάφω», λοιπόν, η ζωή μας, δηλαδή βαθιά στην απόλυτη φτώχεια και τη μαζική εξαθλίωση.

Τα σφαγιαστικά μέτρα θα εμφανιστούν ως «αναγκαία προϋπόθεση» για να επανέλθει η «ανάπτυξη». Είναι μέτρα που απαιτούν οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, μέτρα που οδηγούν σε πτώχευση το λαό. Όταν αναφέρονται στην ανάπτυξη εννοούν την ανάπτυξη των κερδών τους, που μπορεί να γίνει μόνο με τη μείωση των μισθών μας και τη κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Ήδη κάνουν στάση πληρωμών για την υγεία των εργαζομένων, για την παιδεία, κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν σχολεία. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη στόχος τους ο φτηνός εργάτης, με ταυτόχρονη σφοδρή επίθεση σε οποιονδήποτε αντισταθεί στην προώθηση της πολιτικής τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει.  Θυσιάζουν το λαό στο βωμό της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας και της διάσωσης του καπιταλισμού. Όμως, η κοινωνική εξέλιξη ποτέ δεν έχει μία όψη. Ειδικά σε τέτοιες «στροφές» της ιστορίας που οξύνονται οι ταξικές αντιθέσεις, τα διλήμματα μπαίνουν από την εξέλιξη των πραγμάτων επιτακτικά και οι συνειδήσεις κάνουν «άλματα». Δεν υπάρχει λοιπόν μόνο η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, αυτή που διαμορφώνεται από τον αδιάκοπο πόλεμο που διεξάγει η πλουτοκρατία καταστρέφοντας τη ζωή του λαού. Σε τέτοιες στιγμές, όπως αυτή που περνάει ο τόπος, δηλαδή της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μπορεί να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, να γίνει συνείδηση ότι έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει κατατρώγοντας τις σάρκες των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε όλους εσάς που αγωνιάτε για το αύριο, που ζείτε μέσα στην ανασφάλεια, με το βάρος της καθημερινής εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας, να δώσουμε την απάντηση μας στην κρίση, κόντρα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Με καθημερνό αγώνα, με συσπείρωση στο σωματείο μας, στο Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς, με συλλογική δράση μέσα από σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία για την αντεπίθεση του εργαζόμενου λαού.

Οριστική απάντηση στην κρίση σε όφελος της εργατικής τάξης και του λαού είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος, που μπορούν να λειτουργήσουν έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Με ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή για μας, σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Προοπτική και μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από τον ζυγό των μονοπωλίων, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: