Η θέση και οι προτάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Στειρίου για την αναγκαστική συγχώνευση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Στειρίου, ύστερα από την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να καταργήσει το Δημοτικό Σχολείο του χωριού και να το συγχωνεύσει με το Σχολείο του Διστόμου συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16/3/2011 που κατέληξε ομόφωνα στα εξής : Όλοι οι γονείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν σθεναρά για τη διατήρηση του σχολείου και θ’ αντιταχθούν γονείς και κάτοικοι του χωριού μέχρις εσχάτων στον κοινωνικό μαρασμό. Η απόφαση αυτή της γενικής συνέλευσης δεν είναι ανεδαφική και αυθαίρετη αλλά στηρίζεται στα παρακάτω επιχειρήματα.

Α) Ο αριθμός αυτών των μαθητών (25 μαθητές) με τη νέα σχολική χρονιά είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία χρόνια, δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικός αλλά συγκυριακός. Με βάση τις προβλέψεις μας οι μαθητές θ’ αυξηθούν. Ο ισχυρισμός μας αυτός δεν είναι υποθετικός και επιπόλαιος αλλά στηρίζεται στο γεγονός ότι το εργοστάσιο ΄΄ Αλουμίνιο Α.Ε ΄΄ στο οποίο απασχολούνται οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, είναι κερδοφόρο και προχώρησε και προχωρεί σε προσλήψεις νέων εργαζομένων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το σχολείο οι περισσότερες οικογένειες θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στον οικισμό του εργοστασίου Άσπρα Σπίτια και το χωριό μοιραία θα ερημώσει.
Β) Κατανοούμε ότι το σχολείο με αυτό τον αριθμό των μαθητών δεν μπορεί να λειτουργήσει ως 4/θέσιο. Εκτιμούμε όμως ότι ως 3/θέσιο μπορεί να λειτουργήσει καλύπτοντας τις παιδαγωγικές και τις διδακτικές αρχές που απαιτούνται. Προτείνουμε μάλιστα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μετακινούνται 1-2 ημέρες την εβδομάδα στο σχολείο μας αντί να μετακινούνται οι μικροί μαθητές, άλλωστε η απόσταση είναι αμελητέα (5 χλμ).
Γ) Το κτίριο του σχολείου είναι μεγάλο, όμορφο, λειτουργικό και σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα και διαθέτει καταπληκτικό αύλειο χώρο. Είναι κρίμα να μετατραπεί σε σχολείο φάντασμα.
Σας καλούμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για αναθεώρηση της απόφασής σας χωρίς να προσφύγουμε σε ακραίες μορφές αγώνα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν μας χαρακτηρίζουν.
Σύλλογος Γονέων Δημοτικού
Σχολείου – Νηπιαγωγείου Στειρίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: