Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας για τις συνενώσεις σχολείων.

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα.  Διαμαντοπούλου Άννα Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι  15180

ΚΟΙΝ: 1) Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου 2) Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κα. Χριστοφιλοπούλου Έυη 3) Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο.

Με την από 09-03-2011 επιστολή μας, σε απάντηση του με αριθμ. Πρωτ. 528/2.2.2011 εγγράφου σας, είχαμε σαφώς και εμπεριστατωμένα προτείνει, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα σχολεία του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας να παραμείνουν ως έχουν, με εξαίρεση ίσως τα δυο Δημοτικά Σχολεία Άσπρων Σπιτιών.
Επιπρόσθετα σας είχαμε επισυνάψει και σχετική εμπεριστατωμένη επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών, με την οποία συμφωνούσαμε απολύτως.

Αντιθέτως εσείς, και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο τις δικές σας – όσο και της αρμόδιας Υφυπουργού, αγνοώντας μας, προχωρήσατε σε λύση, η οποία αντί να λύνει ενδεχόμενα προβλήματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως ισχυριστήκατε, δημιουργεί νέα με απρόβλεπτες συνέπειες στην τοπική κοινωνία του εργατικού οικισμού των Άσπρων Σπιτιών – Παραλίας Διστόμου. Συγκεκριμένα με την απόφαση σας να μεταφέρετε το Γυμνάσιο των Άσπρων Σπιτιών, το οποίο λειτουργούσε εξαιρετικά – βρισκόμενο στην καρδιά του οικισμού και σε κτίριο το οποίο συντηρούσε η Εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος», με χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα, δημιουργείτε αναστάτωση στην καλύτερη των περιπτώσεων συν το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τον Δήμο μας αυτή την εποχή, με το να αναγκάζετε ογδόντα (80) παιδιά να μεταφέρονται στο γειτονικό Γυμνάσιο της Αντίκυρας, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τεκμηριωμένα ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση – εκπαιδευτικά.
Με την παρούσα επιστολή μου σας εκφράζω την εντονότατη δυσαρέσκεια μου, καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι εκφράζουν και εκπροσωπούν τους πολίτες του Δήμου μας.

Θεωρώ επιβεβλημένη την επαναπροσέγγιση και επανεξέταση του θέματος και την λήψη απόφασης, η οποία θα εκφράζει την δικαιοσύνη και την ισονομία που απαιτούν οι περιστάσεις, εστιάζοντας πάντα στο όφελος των μαθητών, της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας και οπωσδήποτε στις απαιτήσεις των σημερινών οικονομικών συγκυριών.
Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμης ενέργειας, απορρέουσας από τις αρμοδιότητες μου ως Δημάρχου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: