Επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης θα επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αναφέρεται σε έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ Δημήτρη Λάμπρου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως διευκρινίζεται από την ΕΤΑ «ο πρώτος διαγωνισμός απέβη άκαρπος λόγω μη υποβολής προσφορών, οι δε συμμετέχουσες εταιρείες δεν έχουν υποχρέωση από το νόμο να αιτιολογήσουν τη μη υποβολή προσφοράς». 

Επίσης σε έγγραφο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «προωθείται κάθε πρωτοβουλία που κρίνεται αναγκαία για να αναδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει χιονοδρομική δραστηριότητα, όχι μόνο μέσω των επενδύσεων που πρέπει να προσελκυσθούν αλλά και ολικής επανεξέτασης, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, του πλαισίου λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας». 

Ειδικά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο υφυπουργός δηλώνει ότι αποτελεί τουριστική επιχείρηση μείζονος σημασίας, που οι εγκαταστάσεις του πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας, παρέχοντας στους πελάτες, χιονοδρόμους και επισκέπτες, ασφαλή διακίνηση και καλή εξυπηρέτηση. 

Ήδη έχει γίνει σοβαρή προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών με την εγκατάσταση του νέου συστήματος έκδοσης εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης «skidata» καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτρονικού καταστήματος για την πώληση εισιτηρίων μέσω Ίντερνετ (web shop). Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από τα ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των αναβατήρων ύψους 24 εκατ. ευρώ, κάνει επίσης γνωστό ο κ. Νικητιάδης. 

Πηγή Capital.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: