Νέα έρευνα σουηδικής υπηρεσίας αναδεικνύει το αρσενικό φύλο σε περιβαλλοντικά ασύμφορο
Σας αποκαλεί η σύντροφός σας με τον αγαπημένο για τους άνδρες χαρακτηρισμό «γουρούνι»; Τώρα έχει έναν ακόμη λόγο για να το κάνει: σύμφωνα με δύο ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομίας και της σουηδικής Υπηρεσίας Αμυντικών Ερευνών, ένα μόνο από τα δύο φύλα είναι πράσινο – και δεν είναι το ανδρικό.
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος εστιάζονται στις μεταφορές και τις διατροφικές συνήθειες, όπου τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνδρες καταναλώνουν περισσότερο κρέας, αναψυκτικά, αλκοόλ, καπνό, χιλιόμετρα και, φυσικά, βενζίνη. Η τελευταία διαπίστωση αφορά ιδιαίτερα την ελληνική περίπτωση, εφόσον η σουηδική έρευνα υποδεικνύει ότι οι Έλληνες καταναλώνουν 350% περισσότερη ενέργεια από τις Ελληνίδες για τις μεταφορές τους, σε σύγκριση με 100% στη Σουηδία και 70-80% στη Γερμανία και τη Νορβηγία.
Ωστόσο, οι Έλληνες άνδρες αποδεικνύονται και γενικότερα ενεργοβόροι: χρησιμοποιούν συνολικά 39% περισσότερη ενέργεια από τις Ελληνίδες – σε αντίθεση με 6% των Νορβηγών, 8% των Γερμανών και 22% των Σουηδών. Τόσο η γαλλική όσο και η σουηδική έρευνα βέβαια υποδεικνύουν ότι η αυξανόμενη μεταβολή των κοινωνικών ρόλων εξαναγκάζει τις γυναίκες να υποπίπτουν περισσότερο στο αμάρτημα των επαγγελματικών ταξιδιών, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους στην απελευθέρωση άνθρακα στην ατμόσφαιρα (το λεγόμενο carbon footprint).
Ωστόσο, μάλλον θα περάσει καιρός προτού μπορούμε να κερδίζουμε καβγάδες πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα με το επιχείρημα «κι εσείς γιατί ρυπαίνετε το περιβάλλον;»
Πηγή : Το Βήμα
Filed under: Ενέργεια,Περιβάλλον |
Φίλε anemoria η μελέτη είναι ελλιπής. ‘Οπως πολύ καλά θυμάσαι κι εσύ, μερικές δεκαετίες πριν οι Αραχωβίτες άνδρες ήταν οικολογικότατοι και κατανάλωναν λιγότερη ενέργεια στις μετακινήσεις, αφού πήγαιναν καβάλα «στου ζό». Μόνο γι αυτό το έκαναν, για να μη δυσφημίζεται το ανδρικό φύλο από τέτοιου είδους μελέτες.
Και αυτή η περίπτωση συνεπάγεται περισσότερη ενέργεια (σανό για το ζωντανό) σε σχέση με τη γυναίκα που ακολουθούσε πεζή.
Σύμφωνοι, αλλά υπήρχε λιγότερη φθορά στις σόλες των παπουτσιών του άνδρα. Ενώ οι γυναίκες που περπατούσαν πολύ, προκαλούσαν υπερκατανάλωση υλικών (σόλιασμα) και οικονιμική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Εξ απ’ ανέκαθεν πολυέξοδες αυτές οι γυναίκες!
Για να προσχωρήσω κι εγώ στη λογική σας για τις γυναίκες θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι με την ανεξήγητη επιμονή τους να βγαίνουν από το σπίτι κάθε Σάββατο , όταν ο καιρός το επέτρεπε φυσικά , συντελούσαν στην κατακόρυφη αύξηση του λογαριασμού της ΔΕΗ και την κατασπατάληση πολύτιμων φυσικών πόρων. Ενώ 30 και 40 άντρες , τέρατα οικονομίας , μοιράζονταν το χλωμό φως μιας …μόλις εξηντάρας λάμπας του καφενείου , όλο το βράδυ. Τι άλλο να κάνουν πια… Αχάριστες , ε αχάριστες…