Σχετικά με το site του νέου Δήμου.

Απευθύνομαι στο Δήμο. Επειδή αυτή την περίοδο είστε σε φάση ανακατασκευής και  ψάχνεστε  σχετικά με το νέο site του Δήμου, θα ήθελα να μην σας πάω  μακριά, να επισκεφτείτε το Official Portal του (παλιού) Δήμου Δελφών και να ρίξετε μια ματιά κάνοντας κλικ στην εικόνα. Κατά την άποψη μου είναι από τα πιο κομψά και λειτουργικά sites Δήμων που έχω επισκεφτεί. Δεν σε μπουκώνει με λεπτομέρειες από την πρώτη σελίδα. Ανάλογα με το ενδιαφέρον σου κατευθύνεσαι εκεί που θέλεις.

Στο δικό μας βρίσκεις πρώτα αποφάσεις και αριθμούς πρωτοκόλλου. Αυτά ενδιαφέρουν εμένα που ψάχνω υλικό για το blog. Κάποιος που θέλει να επισκεφτεί  το Δήμο και ψάχνει πληροφορίες  γι αυτόν, δεν θέλει να δει στην πρώτη σελίδα  ποια καθαρίστρια προσλήφθηκε.

Φιλότιμες οι ερασιτεχνικές προσπάθειες αλλά πρέπει να απευθυνθείτε σε Εταιρεία που εξειδικεύεται στη δημιουργία ιστοσελίδων κι ας κοστίσει. Η ιστοσελίδα είναι η βιτρίνα του Δήμου και πρέπει να είναι αντάξιά του. Απ´ ότι καταλαβαίνω (διορθώστε με αν δεν είναι έτσι) προσπαθείτε να συρράψετε  τα προϋπάρχοντα sites των οικισμών κάτω από μια κοινή ομπρέλα. Μην το κάνετε έτσι. Το κάθε ένα σχεδιάστηκε από διαφορετικό άνθρωπο σε διαφορετική εποχή και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.  Το ύφος του site πρέπει να είναι ΕΝΙΑΙΟ οποία επιμέρους σελίδα κι αν επισκέπτεσαι. Και να είναι ΕΝΑ. Καταργήστε όσα άλλα δημιουργήθηκαν κατά καιρούς από διάφορες επιχορηγήσεις και έμειναν ανενεργά γιατί ο επισκέπτης χάνεται.

Τέλος σχεδιάστε και ένα σήμα, ένα λογότυπο που να προσδιορίζει  το νέο Δήμο. Εδώ μπορούν να ενεργοποιηθούν και δημότες με καλλιτεχνικές-σχεδιαστικές δεξιότητες. Το εθνόσημο που γυαλίζει είναι καλό για το στρατό, όχι για το Δήμο.

Τα παραπάνω γράφονται με φιλική διάθεση από έναν άνθρωπο που δεν έχει ειδικές γνώσεις στο θέμα, αλλά ψάχνοντας υλικό έχει επισκεφτεί αρκετές ιστοσελίδες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: