Άνοιξε για τους μαθητές το εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου Δελφών.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι΄ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου  Το εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου Δελφών άνοιξε τις πόρτες του» στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δελφών, υλοποιώντας το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι μαθητές, που για πρώτη φορά επισκέφθηκαν εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο υπηρετεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών σχετικά με το έργο το οποίο επιτελεί ένα Μουσείο.

Επίσης για τη σημασία της επιστήμης της Συντήρησης, της Αρχαιολογίας, της Μουσειολογίας και της Μουσειοπαιδαγωγικής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μικροί μαθητές για το ρόλο τον οποίο επιτελούν οι αρχαιοφύλακες στη διατήρηση και φροντίδα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας.  

Οι μαθητές παρακολούθησαν επίσης προβολή διαφανειών σχετικά με την συντήρηση και το ψηφιδωτό. Αυτό όμως που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους ήταν η κατασκευή ψηφιδωτού με τεχνητές ψηφίδες με την βοήθεια των συντηρητών, το οποίο θα παραλάβουν για την τάξη τους ως αναμνηστικό του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το σημαντικότερο όλων ήταν η ενεργός συμμετοχή των μαθητών κατά την διάρκεια του προγράμματος, γεγονός που μας οπλίζει με δύναμη και όραμα για τη διοργάνωση αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το οποίο έγινε με εποπτεία μουσειοπαιδαγωγού και μουσειολόγου.-

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΨΑΛΤΗ

Πηγή: iteanet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: