Φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το μεσημέρι δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που μου υπόσχονταν ότι με μια συσκευή που θα βάλω στην πρίζα του σπιτιού μου θα μειώσω 50% το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Αρνήθηκα ευγενικά σκεπτόμενος τη σύμβαση έργου που έχει  η νεαρή κοπέλα που ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, αλλά εκείνη επέμενε. Της απάντησα ότι είναι αδύνατο να συμβαίνει αυτό, είναι καθαρή απάτη και η κουβέντα έληξε εκεί.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ηλεκτρολογίας για να το καταλάβει κάνεις, αρκεί να επιστρατεύσει την κοινή λογική. Να συνεχίσεις να καταναλώνεις όπως πριν και  να μειώσεις στο μισό το λογαριασμό του ηλεκτρικού χωρίς να εξαπατήσεις τη ΔΕΗ παρεμβαίνοντας στο μετρητή, απλά δεν γίνεται. Αν συνέβαινε αυτό θα είχε γίνει ενεργειακή επανάσταση.

Είναι παρόμοιο με τα συστήματα εξοικονόμησης καυσίμων στα αυτοκίνητα που υπόσχονται  ότι με ένα μαγνητάκι που θα προσαρμόσεις στο σωλήνα τροφοδοσίας  καυσίμου θα έχεις  30% οικονομία καυσίμου, αύξηση της ροπής του κινητήρα κατά 13%, μείωση εκπομπής καυσαερίων κατά 80% και περισσότερα χιλιόμετρα κίνησης κατά 25%. Απίθανα πράγματα δηλαδή, που η κουτή αυτοκινητοβιομηχανία αγνοεί και παιδεύεται με κέντρα έρευνας και εξέλιξης και υβριδικά οχήματα, ενώ η λύση είναι εδώ, κοστίζει λιγότερο από 100 ευρώ, τοποθετείται σε τρία λεπτά και σώζει το περιβάλλον και την τσέπη μας!

Ας είμαστε προσεκτικοί. Άλλο  φύκια, άλλο μεταξωτές κορδέλες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: