Σοβαρή επιχειρηματολογία και 200 ευρώ πρόστιμο στην άρνηση πληρωμής διοδίων.

Σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μετατρέπεται η άρνηση πληρωμής διοδίων, για την οποία το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 200 ευρώ, ενώ θα μπορούν να επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις, όπως αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων.

Η προσθήκη κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Δείτε τι υπέροχη επιχειρηματολογία βρήκαν για να υποστηρίξουν το πρόστιμο. Η άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων χαρακτηρίζεται «αποκλίνουσα συμπεριφορά, που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης».

Δηλαδή η ύπαρξη διοδίων τόσο συχνά ενδιάμεσα και σε κάθε έξοδο της εθνικής οδού, η ύπαρξη της μπάρας, οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σε ώρες αιχμής,  τα φραγκοδίφραγκα που ψάχνουμε κάθε τόσο  στις θήκες του αυτοκινήτου και στα πορτοφόλια με απόσπαση προσοχής και κίνδυνο ατυχήματος, δεν αποτελούν «κωλυσιεργία, που επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία, αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης»;

Το κίνημα των διοδίων (στο οποίο εντάχθηκαν και τζαπαντζήδες που πάντα υπάρχουν),  είναι κυρίως κοινωνική αντίδραση σε μια σκανδαλώδη παραχώρηση των δρόμων σε ιδιώτες. Είναι αντίδραση στην αύξηση του κόστους ζωής, – λες και ζούμε σε εποχή ευημερίας –  από ανθρώπους που είναι άνεργοι, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, που έχουν ανασφάλεια για το αύριο. Αν αντί να ξαναδείτε συνολικά το θέμα των διοδίων, βρήκατε ως λύση τα πρόστιμα, τότε έχετε χάσει τη μπάλα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: