Προβλήματα και παράπονα για τον εκχιονισμό του δρόμου προς το Χ.Κ.Παρνασσού από την πλευρά της Αμφίκλειας.

Άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ με τίτλο «Μια πραγματική καταστροφή για την τουριστική εξέλιξη του άλλου «Παρνασσού»…».

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα με άφθονο χιόνι και ηλιόλουστη ημέρα και η πρόσβαση από Αμφίκλεια, Πολύδροσο αποκλεισμένη, όχι από υπαιτιότητα των τοπικών κοινωνιών, αλλά από «αδυναμία» του εργολάβου. Πρόκειται για πραγματική ανεπάρκεια του εργολάβου να ανταποκριθεί στο έργο της σύμβασης που υπέγραψε με την ΕΤΑ ή τέτοιες εντολές έλαβε, αυτές τις ενέργειες έκανε; Γιατί η πλευρά της Αράχωβας είναι ανοικτή στους επισκέπτες και η πρόσβαση στα Κελλάρια είναι ανεμπόδιστη, ώστε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με φροντίδα των αυτοδιοικητικών ο δρόμος και από Πολύδροσο και από Αμφίκλεια άνοιξε μέχρι τη διασταύρωση πριν τη Φτερόλακκα, όμως τα υπόλοιπα, όχι πολλά, μέτρα μέχρι το πάρκινγκ της Φτερόλακκας – ευθύνης της ΕΤΑ – είναι απελπιστικά κλειστά. Αν, δε, επαληθευτεί και η πληροφορία ότι οι πίστες στη Φτερόλακκα δεν είναι όλες διαστρωμένες, τότε μιλάμε για περίεργες καταστάσεις, καταστάσεις, που όμως αυτή τη φορά θα διερευνηθούν μετά τις ομαδικές αγωγές που προτίθενται να καταθέσουν οι επιχειρηματίες της Αμφίκλειας, του Πολυδρόσου και της Τιθορέας για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση, εναντίον της Διεύθυνσης του Χ.Κ.Παρνασσού, της ΕΤΑ και του εργολάβου αποχιονισμού.

Για τη φετινή τουριστική περίοδο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό και σκεφτείτε όλους όσους ήρθαν για διήμερο και προσπάθησαν να ανέβουν στο Χιονοδρομικό, αλλά δυστυχώς αναγκάστηκαν να πάνε από άλλους δρόμους, εγκαίρως διανοιγμένους. Πιστεύει κανείς ότι θα ξανασκεφτούν έστω να περάσουν άλλη φορά από Αμφίκλεια και Πολύδροσο για το δρόμο προς το Χιονοδρομικό; Σίγουρα όχι και μάλλον θα το πουν και στους φίλους τους. (υπογράμμιση της εφιμερίδας)

Η ζημιά είναι συντριπτική και σε μεγάλο βαθμό ανεπανόρθωτη. Κάποιος πρέπει να την πληρώσει αυτή τη καταστροφή: είτε φταίνε οι προτεραιότητες της ΕΤΑ είτε η ανεπάρκεια του εργολάβου αποχιονισμού είτε τι άλλο; Περιμένουμε να μάθουμε ποιος καταδικάζει σε εγκατάλειψη χωριά ολόκληρα, ποιος είναι αυτός που υπονομεύει το επαγγελματικό μέλλον εκατοντάδων επαγγελματιών του τουρισμού και απογοητεύει τις τοπικές κοινωνίες.

Όσο για τον Διευθυντή του Χ.Κ.Παρνασσού, να θυμίσω ότι ζήτησε, πριν λίγο καιρό, τη βοήθεια των τοπικών κοινωνιών και την είχε. Από ‘δω και στο εξής θα του συνιστούσα να μη χρησιμοποιεί τον προσφιλή του όρο «Παρνασσοχώρια», γιατί για κάποιους φαίνεται ότι «Παρνασσοχώρι» είναι μόνο ένα…

Πηγή parnassos.news

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: