Χωρίς νερό 11 χωριά λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ΔΕΗ

Η απόφαση της ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες σε αντλιοστάσια 11 χωριών της Φθιώτιδας, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ύψους 244.000 ευρώ, έχει ως αποτέλεσμα να τα χωριά αυτά να παραμείνουν χωρίς νερό από την Τρίτη.

Την 1η Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που είχε δοθεί ώστε να εξευρεθεί κάποια λύση, αφού οι υπεύθυνοι δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν κάποια χρήματα, ώστε να ρυθμιστεί το χρέος τους. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρξαν κάποιες επαφές και έγιναν κάποιες παρατάσεις, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση.

«Απ’ την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και κατά συνέπεια η παροχή νερού σε όλα τα Διαμερίσματα των πρώην Δήμων Ελάτειας & Τιθορέας, λόγω υπερβολικού και διαχρονικού χρέους και αδυναμίας διακανονισμού, ένεκα της μη εξόφλησης έστω και του τρέχοντος τετραμήνου απ’ τους πολίτες τους», αναφέρει ανακοίνωση του δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας Θόδωρου Ντούρου.

Πριν μερικές ημέρες, ο δήμαρχος είχε κάνει έκκληση στους πολίτες του δήμου να πληρώσουν από 20 ευρώ ο καθένας έναντι των λογαριασμών του νερού, για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν ένα ποσό, προκειμένου να γίνει ρύθμιση του χρέους στη ΔΕΗ. Η προσπάθεια, ωστόσο, απέτυχε.

Από τους τρεις πρώην δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, μόνο σε έναν θα δουλεύει το αντλιοστάσιο κανονικά, ενώ στους άλλους δύο προβλέπεται διακοπή νερού.

«Δυστυχώς μας είναι πρακτικά αδύνατο να καλύψουμε τις ανάγκες ύδρευσης απ’ την Αμφίκλεια κι γι’ αυτό προνοήστε για την εξασφάλιση του νερού», γράφει στην ανοιχτή του επιστολή προς τους δημότες ο δήμαρχος Θεόδωρος Ντούρος περιγράφοντας το αδιέξοδο.

Πηγή : tvxs

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: