Η Δημοκρατική Αριστερά για την εγκατάσταση μεταναστών στη Νομική.

Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον Άγιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες».

Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής είναι μια εντελώς αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει συντηρητικά ανακλαστικά και να επαναφέρει με αρνητικό τρόπο το θέμα του ασύλου.

Το πανεπιστημιακό άσυλο από θεσμός που εγγυάται την ανάπτυξη της γνώσης και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, μετατρέπεται σε χώρο υποτιθέμενης προστασίας οποιασδήποτε κοινωνικής ή πολιτικής ομάδας επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί ή να διεκδικήσει κάποιο αίτημα.

Καλούμε τα κόμματα, τις πολιτικές νεολαίες και τις φοιτητικές παρατάξεις να επιδείξουν  τη σοβαρότητα που απαιτεί το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης και να αποφεύγουν κινήσεις εντυπωσιασμού που οδηγούν σε περιθωριοποίηση τα μεταναστευτικά αιτήματα και σε απαξίωση την έννοια του ακαδημαϊκού ασύλου. 

Πηγή Δελτίο Τύπου

3 Σχόλια

 1. Η Δημοκρατική Αριστερά, εκφράζει την ηττημένη και υποταγμένη αριστερά .
  Πάντα την ώρα της σύγκρουσης διαλέγει το αντιδραστικό στρατόπεδο.
  Προσφέρει άλλοθι σε ένα σύστημα διεφθαρμένο που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.
  Η Βουλή κάλυψε όλα τα σκάνδαλα και την ίδια μέρα η άρχουσα τάξη απάντησε με τον Ρατσισμό για να εμφανιστεί σαν εκφραστής των συμφερόντων μας.
  Η Δημοκρατική αριστερά και το ΚΚΕ όπως και το 2008 δίνουν τα άλλοθι που χρειάζεται η κυβέρνηση.
  Δεν θέλουν να αντισταθούν στην πολιτική της αλλά θέλουν ένα κομμάτι από την μοιρασιά.
  Αυτή η πολιτική πρέπει να απαντηθεί ενωτικά , αλλά κατί τέτοιο δεν θέλουν ούτε η Δημοκρατική αριστερά ούτε το ΚΚΕ

 2. Οι κρατούντες, ωρυόμενοι, λένε πως το Άσυλο υπάρχει για να βρίσκουν καταφύγιο σ’ αυτό οι Ιδέες και όχι όποιοι μετανάστες.
  Μα οι μετανάστες αυτοί είναι οι φορείς της Ιδέας της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς, που από παντού αλλού σήμερα λείπουν από την Ελάδα (πλην από τα παχιά λόγια-και μόνον τα λόγια- των πολιτικών, δυσδιάκριτες και μιλητές έτσι ακόμα κάτω από τόσο λίπος).
  Ας είναι καλά οι τριακόσοι αυτοί μετανάστες που, αν και με τίμημα και φόντο τη δυστυχία τους, μας δείχνουν σε όλο το μεγαλείο τους λαμπρές, ολοζώντανες και παντοδύναμες αυτές τις χαμένες Ιδέες, ξανακάνοντάς μας έστω για λίγο ανθρώπους.

  Γιώργης Χολιαστός

 3. Προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά ας αφήσουμε τι πιστεύω εγώ κι ας δούμε τι λέει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ. Παπαδημούλης, που δεν ανήκει στο χώρο της «ηττημένης και υποταγμένης αριστεράς»:

  Μιλώντας στο ρ/σ «Κανάλι 9, 9,89» (Δ. Σταυρόπουλος-Δ. Βερύκιος), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
  – Πως τα βλέπετε τα πράγματα στην υπόθεση της Νομικής;

  Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής ήταν λάθος. Όσοι τους συμβούλεψαν να το κάνουν, έκαναν λάθος. Δε βοηθά αυτή η ενέργεια ούτε τα δικαιώματα των μεταναστών, ούτε το πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα όλες οι ενέργειες που γίνονται για την μετακίνησή τους, εύχομαι να ευοδωθούν το ταχύτερο. Είναι λάθος οι κραυγές κάποιων, με στόχο να κερδίσουν μικροπολιτικά, απ’ όπου και αν προέρχονται. Είναι άδικη και υπερβολική η στοχοποίηση του ΣΥΝ γιατί ότι ούτε η ηγεσία του ΣΥΝ, ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε οποιαδήποτε ενημέρωση και συμμετοχή στην ενέργεια.

  – Θα έλεγε κανείς, όπως είχε πει και ο αείμνηστος Χ. Φλωράκης, δεν μπορούν ορισμένα «γκρουκούσκουλα» να δημιουργούν τεράστια προβλήματα και να εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να θέτουν σε κίνδυνο θεσμούς όπως το άσυλο. Ήδη ο κ. Σαμαράς θέτει το ζήτημα του ασύλου. Μήπως στο τέλος την πληρώσει το άσυλο;

  Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι υπάρχουν. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να εντείνει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να μη μας φορτώνονται, ενέργειες που, ανεξάρτητα από τις καλές τους προθέσεις, δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που επιχειρούν να λύσουν. Το λάθος της Νομικής, βρήκαν ορισμένοι την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν, εναντίον συλλήβδην της Αριστεράς για να σκεπάσουν τις μίζες της Siemens, την ανεργία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια, τις απολύσεις και τα μεγάλα σκάνδαλα.

  Πηγή ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: