O Αποστόλς τς Στυλίδας.

Της Ρέας Βιτάλη από το protagon.gr

Αγάπες μου ξέρετε τι θα πει Φθιώτιδα; Άλλος πλανήτης. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Έστησα λοιπόν αφτί στο σπίτι τς οικουγένειας του Σπυρ του Καλταμπάνη
-Ποιού Καλταμπάν μωρέ; Αυτνού πούχ το φαρμακείο;
– Όχι μωρέ! Τάλου π΄πήρι την Σταθούλα τ΄Βλαχοδημητρόπουλ, πούχ η μανατς το φούρνο αλλά μετά τσ έπες το λαχείο κι μεγαλοπιάστκε. Αυτνού μωρέ π΄τον φωνάζνε Βιετκόνγκ.
-Πες του ετς να συνεννοηθούμ χριστιανέμ!

Ακούστε λοιπόν και ελπίζω να μείνουν ότι άκουσα μεταξύ μας…

-Βγήκι κιου Γκλέτσους να μας καν τον μάγκα! Τι το πέρασες ρε του κράτους; Γκόμενα να τς πετάξ τα μάτια όξου! Τι το πέρας ρε το διάζωμα; Στριγκάκ να το ξεσκείς… Σένα περιμέναμ να ξεκινήσουμ την επανάσταση χαμένε!
-Γιατί το λες αυτό πατέρα; Δηλαδή πρέπ να καθόμαστ σαν τα πρόβατα. Ιγώ νομίζω έκανε μια χαρά. Να μάθνε!
-Σι στουμπίξου μια κατακέφαλα να σ΄πω ιγώ…Που μ΄θες και συμπαράστασ στου Γκλέτσο. Μπα και σι μυρίστκε κοκό; Να ανοίξς τα στραβάς να κοιτάξ τον Βαγγέλ, τον γιό τΝικ πόχει την εταιρεία με τ΄αυτοκίνητα.
-Περνάνε κρίση τ΄αυτοκίνητα πατέρα.
-Συ περνάς κρισ απ΄την ώρα π΄γεννήθκες!
-Καλά στα λέει ο πατέρς! Να ξεστραβωθείς. Που ανέμκες με τη χτένα στο χέρ ν΄αλλάζς θέση στη χωρίστρα σαν τη Σεχραζάτ στο τούρκικο και να κουλλάς στρας στα νύχια…Για ποιόν τα βαζ μαρί; Για ποιόν στολίζες; Θμύθκες να συμπαρασταθείς στον Γκλέτσου! Σένα θα κοιτάξ ου Γκλέτσος; Αι μάζεψ τα μυαλά σ!
-Ιμένα μάνα μ΄αρές ότι έκανε ο Απόστολος! Και θα τον υποστηρίξω!
-Ισι να καθείς σταβγάς, να μι κανς τη χάρη. Πούγιν κι «Απόστολος» τώρα…
-Ιγώ θα πάω ο κόσμος να χαλας΄ να τ συμπαρασταθώ πατέρα!
-Ακου να δεις! Άμα λυσάξ και πας, να κοιτάξς να σι δει οτ πήγες. Μπα και βολέξουμ πουθενά κείνον τον άχρηστο τον αδελφός..Μπα κι τον χως πθενά στη Δημαρχεία.
-Μπα θμύθκες να τον πεις «άχρηστο»; Π γόη τον ανεβάζεις και γόη τον κατέβαζ μια ζωή! Ξέχας πώς τον έλεγες τον κανακάρης; Γκλέτσου δεν τον έλεγες; Πούνι τώρα ου Γκλέτσος; Ξύπνης; Ή ακόμα κοιμάται κι ονειρεύεται…
-Ξύπνα βρε βόιδ! Ξύπνα που να μη σώσω να δω την Ντενίς νάρχεται όξω από το τμήμα! Ξύπνα βρε μουσκάρ! Γέμις ου τόπος γκόμενες τ΄Αποστόλ! Κλιμάκιο ήρθε από την Αθήνα για συμπαράστας. Δε φτάνε τα ξενοδοχεία! Πιάστκαν τα χέρια μας να πλάθουμε φύλλα για πίτες…Να κεράσουμ τον κόσμο!Σήκου!
-Ναι! Τέτοια πέστουν να σκωθεί απ΄το κρεβάτ΄ο γόης σ΄
-Γιατί ψέματα λέου; Ήρθαν αξημέρωτα μ΄είπε η Μαρία τ Κώστα του Μπουλντόζα.
-Ποιες καλέ μάνα ήρθαν; Δεν μείπες. Ποιες; Άει καλέ πες!
-Η Λάσκαρ με το μέτωπου μέχρι το σβέρκο με την κόρητς , η Ναταλία εκείν η στρογγυλοπρόσωπ πούνι μες στην τρελή χαρά, η Ντενίς με το ταλέντοτς μαζί…
-Πάει πθενά χωρίς το ταλέντο;
-Αυτή τέλος πάντων. Η Βίσση. Η άλλ του Πολυχρονίου πούβαζε δισκάκια στις ντίσκου…
-Ποια μωρέ; Η Μάγκ;
-Που τη θμάμε μωρέ; Εδώ δε τσθμάτε ο Αποστόλς! Η άλλη…Η Κλέλια η Χατζηκάπως…
-Καλέ ποια είναι αυτή; Δεν μου θυμίζ τίπουτα. Σε ποιο σήριαλ έπαιζε;
-Σ΄αυτό με τα τάνκερ! Ποιο σήριαλ καψοκαυμένη…Η Κλέλια σι πουλάει και σ΄αγοράζ. Ο αδελφόστς έχει αεροπλάνα, η οικογένειά τς καράβια. Μυτ με μυτ τα λένε με τον Πρίγκιπα του Μονακό. Σήκω βρε! Ξύπνα βοιδομόσχαρο…Ήρθε η Κλέλια βρε! Σήκω μπα και βρεις καμιά νύφη αχαίρευτε! Μέχρι κι ο Αποστόλς βρε ταχτοποιήθκε…Δήμαρχος βρε! Γαμεί και δέρν…
-Κατ καινούργιο μας είπες!
-Κορόιδεψε, κορόιδεψε! Ξερς τι δύναμη έχ βρε; Ξετίναξ τσ μπάρες, μπουρμπούλιασε τ οδόστρωμα, ξεσήκως τον κόσμο σ΄επανάσταση βρε, τσέβαλ τα γυαλιά στα μάτια ούλους τους πολιτικούς. Όχι πθα κάθετ να χαζοκουβεντιάζ! Συμβούλια και επιτροπές και κόντρα συμβούλια…Τα ξήλως κ΄ησύχας! Σήκου βρε!
-Δε πάω πθενά!
-Να μη σώσεις να σκωθείς!
-Άει καλέ! Τράβα συ…Δεν ακούς Παναγιωτίτσα; Τράβα συ αλλά να σδει ότι πήγες… Πρόσιξι! Να σδει! Πουτέ δε ξέρς…Ούλου και καπ΄θα τον χρειαστούμι!

Υ.Γ Το σημείο κλειδί της ενέργειας του Δήμαρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου αντικατοπτρίζεται στη φράση «Όχ π΄ θα κάθομαι να χαζοκουβεντιάζω»…Με ότι προφορά, με ότι τοπολαλιά, με ότι ενέργεια «άτεχνη», άτσαλη ή μελετημένη (με ποιους άραγε μελετημένους- απέναντι;)…Δεν είναι το απόλυτο πρόσταγμα της εποχής μας; Είναι. Και καλά έπραξε ο Δήμαρχος Στυλίδας. Σας μοιάζει ίσως επικίνδυνο; Είναι!…Όπως τόσα και τόσα άλλα που μας έφεραν εδώ…Ποιος σας είπε ότι θερίζουν μόνο Μάη και Ιούνη;

Πηγή protagon.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: