Μουσείο Αφής… αγγίξτε ελεύθερα.

Ένα από τα πέντε μουσεία για τυφλούς στον κόσμο διαθέτει η Ελλάδα! Το Μουσείο Αφής επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η σημαντικότητα του έγκειται στην ιδιαιτερότητά του. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν και να ψηλαφίσουν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, του Ερμή του Πραξιτέλη, του Ποσειδώνα, του Ηνίοχου των Δελφών, του Κούρου της Βολαμάνδρας, μακέτα του λόφου της Ακρόπολης κατά τον 5ο π.χ. αιώνα κλπ τα οποία είναι πιστά αντίγραφα πρωτοτύπων που εκτίθενται σε άλλα μουσεία της χώρας μας. Εκτός από την αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή το Μουσείο Αφής διαθέτει και Βυζαντινό τμήμα που αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο, ξυλόγλυπτο επιτάφιο, ξυλόγλυπτες εικόνες, μακέτα βυζαντινού ναού και διάφορα ιερατικά αντικείμενα.

Το Μουσείο Αφής ιδρύθηκε το 1984, ύστερα από παρότρυνση του τότε προέδρου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Λ. Πρωτοπαπαδάκη και του διευθυντή, Εμμανουήλ Κεφάκη.Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς, μεταξύ 70 ευρωπαϊκών συμμετοχών! Επιπλέον, το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων.

Ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και υπεύθυνες για τη λειτουργία, ανάπτυξη και προβολή του είναι η Ζωή Γερουλάνου και η Δήμητρα Ασιδέρη. Το μουσείο στεγάζεται στο παλαιό διώροφο νεοκλασικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, το οποίο είναι δωρεά του Εμπειρίκου, επί της οδού Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.

Είναι ανοικτό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 – 17:00, ενώ το Σαββατοκύριακο ανοίγει έπειτα από συνεννόηση. Η είσοδος είναι 2 ευρώ ενώ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η είσοδος των συνοδών είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο (+30210) 941 5222 ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα http://www.tactualmuseum.gr

Πηγή kala-nea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: