Πάρτι γενεθλίων.

Γενέθλια σημαίνουν μεγάλη χαρά για ένα παιδί και μεγάλη προσμονή που έχει προηγηθεί. Το σημαντικό όμως δεν είναι ο ερχομός της μέρας  που γεννήθηκε -ένα παιδί λίγο ενδιαφέρεται γι αυτό- αλλά  η μέρα οργάνωσης του σχετικού πάρτι, που πολλές φορές λόγω ακατανόητων υποχρεώσεων των γονιών, οι δύο αυτές μέρες δεν συμπίπτουν χρονικά. Ο πρώτος λόγος σπουδαιότητας είναι καθαρά υλιστικός και όλοι οι μεγάλοι τον φανταζόμαστε. Ο άλλος λόγος, το ίδιο σημαντικός,  είναι ότι στο πάρτι παρουσία παιδικών μαρτύρων γίνεται η μετάβαση από τη μια χρόνια στην άλλη. Ο ηλικιακός μετρητής αυξάνει κατά ένα.

Αυτό που οι ενήλικες απεύχονται, αυτό προκαλεί τη μεγαλύτερη χαρά στο παιδί. Οι μικροί θέλουν το χρόνο να περνάει γρήγορα, να μεγαλώσουν τώρα, κι αυτός σε πείσμα αυτής της θέλησης κινείται βασανιστικά αργά. Στους ενήλικες το σύστημα δουλεύει  αντίστροφα. Ο χρόνος γίνεται ελαστικός αλλά όχι ακριβώς όπως θα θέλαμε.

«Βαρέθηκα να με λένε μικρό στην τάξη» άκουγα πέρσι τέτοια εποχή. Με την ίδια συνέπεια το ίδιο παράπονο ακούω και φέτος.  Οι ορθολογικές εξηγήσεις ότι όλοι στην ίδια τάξη έχουν την ίδια ηλικία διαφορετικά δεν θα γίνονταν δεκτοί στο σχολείο, δεν πιάνουν. Το πάρτι γενεθλίων πιστοποιεί την αύξηση της ηλικίας κατά ένα χρόνο και την αποδοχή που συνεπάγεται αυτό στις παιδικές παρέες. Απόδειξη  ο αριθμός από κεράκια στην τούρτα. Μάρτυρες  όλα τα παιδικά βλέμματα γύρω απ´ αυτή.

Για να μην τα πολυλογώ,  η μέρα αυτή για ‘μας  ήρθε και πέρασε επιτυχώς. Ο μετρητής αυξήθηκε κατά ένα επί δύο. Μεγαλώσαμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: