Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Η ταινία «Θεός στον ορίζοντα».

Επιμέλεια Π.Φ

Σεμνή αναφορά στα άτομα με ειδικές ικανότητες που όχι μόνο κάθε 3 Δεκέμβρη πρέπει να τα σκεφτόμαστε….ΠΡΈΠΕΙ να είμαστε πάντα μαζί τους.

Σχετικά με την ταινία που είδατε:

Έντεκα (11) μαθητές από το Ειδικό Λύκειο του Ιλίου έλαβαν μέρος σε κινηματογραφικό εργαστήρι με στόχο τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και την εξοικείωσή τους με τον κινηματογράφο. Υπεύθυνη του εργαστηρίου ήταν η σκηνοθέτις Λένα Βουδούρη, ντοκιμαντερίστρια και καθηγήτρια-σύμβουλος του προγράμματος ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ, σε συνεργασία με επώνυμους επαγγελματίες του χώρου του κινηματογράφου, όπως ο διευθυντής φωτογραφίας Σταμάτης Γιαννούλης, ο ηχολήπτης Γιώργος Παπαγεωργίου και ο μοντέρ Γιάννης Τσιτσόπουλος.

Οι μαθητές παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών εβδομαδιαίες δίωρες διαλέξεις που σχετίζονται με το ντοκιμαντέρ, καθώς και προβολές ταινιών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια παραγωγής ενός ντοκιμαντέρ (σενάριο, κάμερα-φωτισμοί, ήχος) και με ενθουσιασμό δημιούργησαν την ταινία «Θεός στον ορίζοντα». Η κεντρική ιδέα του σεναρίου, που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά, ανήκει στον ταλαντούχο συμμαθητή τους Αλέξανδρο Δαμουλιάνο. Αποσπάσματα ποιημάτων του έχουν συμπεριληφθεί στο σενάριο, το οποίο αποτελεί παρουσίαση πορτρέτων των παιδιών μέσα από την προσωπική ματιά των φίλων τους.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία «Θεός στον ορίζοντα» κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ Emotion Pictures-Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία  που έγινε 10-12 Σεπτεμβρίου 2010 και  είχε στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά με αναπηρία να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο του κινηματογράφου και να βιώσουν το ντοκιμαντέρ ως μέσο έκφρασης των εμπειριών και των συναισθημάτων τους.

Πηγή  ameamedia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: