Άλλος ένας τρόπος αυτογελοιοποίησης του κράτους.

Μπορεί να το πεις και ως ανέκδοτο: «Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα προβλέπονται για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο νομοσχέδιο για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας».

Και το ανέκδοτο συνεχίζει: «Για την παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα ο οποίος καπνίζει, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός. Το πρόστιμο διπλασιάζεται (3.000 ευρώ), αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης. Στους οδηγούς των οχημάτων αυτών, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση, έστω κι αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επέβαινε στο αυτοκίνητο».

Τώρα φοβηθήκαμε!

Φτάνει, μη γελοιοποιήστε άλλο. Εδώ δεν μπορείτε να εφαρμόσετε το αυτονόητο: να μην καπνίζουν οι πελάτες των εστιατορίων την ώρα που άλλοι τρώνε δίπλα τους και θα εφαρμόσετε αυτή την απαγόρευση στο ιδιωτικό αυτοκίνητο; Είσαστε για κλάματα και όσο συνεχίζετε αυτές τις «απαγορεύσεις» που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε,  τόσο περισσότερο γελοιοποιήστε και τόσο περισσότερο διαχέεται το μήνυμα ότι στην Ελλάδα οι νόμοι είναι μόνο διακοσμητικοί κι ο καθένας μπορεί κάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ότι του καπνίσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: