Ζήτω η ελευθερία… του καπνιστή.

Η περίοδος των ισχνών αγελάδων για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ, τελείωσε. Τέρμα η οικονομική κρίση γι αυτούς. Μετά την δύσκολη περίοδο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου όπου όλοι οι πολίτες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, κάτι σαν απαγόρευση κυκλοφορίας δηλαδή, όχι γιατί οικονομικά τα φέρνουν βόλτα δύσκολα, -τέτοια ενδεχόμενα δεν υπάρχουν- ήρθε η πολυπόθητη ανάκαμψη.

Καπνιστές και ιδιοκτήτες καταστημάτων έκαναν την επανάστασή τους. Τούτος ο λαός είναι γεννημένος για επαναστάσεις. Έβγαλαν πάνω τα τασάκια και έθεσαν τέλος στα προβλήματα της δοκιμαζόμενης τάξης των συμπαθών ταβερνιάρηδων και καφετζήδων, τερματίζοντας ταυτόχρονα την περίοδο στέρησης της ελευθερίας των καπνιστών. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για τους ιδιοκτήτες των παραπάνω καταστημάτων να διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν κόσμο.

Δυο τρία κάστρα μένουν ακόμα να παρθούν και κατακτιέται η απόλυτη ελευθερία. Νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, κινηματογράφοι, θέατρα και εκκλησίες είναι μερικοί ακόμη χώροι καταπίεσης. Εμπρός να τους αλώσουμε κι αυτούς. Του Έλληνα ο τράχηλος αντικαπνιστικό ζυγό δεν υπομένει. Υπομένει άλλα πράγματα όπως το να πάει κατευθείαν από τη σύνταξη στον τάφο, να πρέπει να δουλεύει σε δυο δουλειές -αν βρίσκει- για να ζήσει την οικογένειά του, να μην έχει πλήρη εργασιακά δικαιώματα, αλλά αυτά δεν είναι του παρόντος.

Μέρα που είναι σήμερα να αναφωνάξουμε κι εμείς, ΖΗΤΩ η απόλυτη ελευθερία του καπνιστή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: