Ψευτοδιλήμματα.

Κρίμα. Για άλλη μια φορά παραμονές εκλογών, από τηλεοράσεως δια στόματος πρωθυπουργού, τέθηκαν εκβιαστικά διλήμματα. Ή ψηφίζουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια και τους δήμους ή καταστρεφόμαστε και πάμε σε εθνικές εκλογές. Δηλαδή για να το πω πιο χοντρά, αν οι Αθηναίοι ψηφίσουν Δημαρά και όχι Σγουρό ή αν οι Αραχωβίτες ψηφίσουν Πατσαντάρα και όχι Γρανιτσιώτη έρχεται το τέλος του κόσμου.

Κι αυτό, από μια κυβέρνηση που διακήρυττε  πως οι εκλογές που έρχονται είναι αυτοδιοικητικές και μόνο. Μπορεί μερικώς να την ωθούσε ο φόβος του αποτελέσματος σ’ αυτό, αλλά πολύ σωστά έπραττε. Στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε τους καλύτερους εκπρόσωπους για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ψηφίζουμε για το μνημόνιο. Όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών ο καθένας μπορεί να επιδοκιμάσει ή όχι πολιτικές που σχετίζονται με αυτό.

Γιατί λοιπόν το δίλημμα από την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή; Φοβάται τα ποσοστά και προσπαθεί να συσπειρώσει ψηφοφόρους; Ή δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί το βάρος των αποφάσεων της στα οικονομικά και θέλει ευρύτερες συναινέσεις σύντομα; Θα δούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: