Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε σχολείο του Ορχομενού.

Στον Ορχομενό βρέθηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης το πρωί της Πέμπτης. Με επί κεφαλής  τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας Γιώργο Μαρίνο βουλευτή, επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο Ορχομενού,  όπου ο Γ. Μαρίνος μίλησε στους εκπαιδευτικούς.

Τους κάλεσε να προβληματιστούν  για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές στις 7 του Νοέμβρη, με δεδομένο ότι ξέρουν από πρώτο χέρι ότι οι μισθοί, τα επιδόματα, τα δώρα, μια σειρά ιατρικές υπηρεσίες, οι συντάξεις  περικόπτονται, ότι η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης –πετρέλαιο, τρόφιμα, ηλεκτρικό  καλπάζει, ότι το «νέο σχολείο» που εξάγγειλε η κυβέρνηση σημαίνει ταξική διαφοροποίηση μαθητών και σχολείων , πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, -ωρομίσθιοι, αναπληρωτές,  ενώ η σύνδεση με την «αγορά» και την «τοπική κοινωνία» υποθηκεύει την δημόσια, δωρεάν Παιδεία, την ελευθερία έκφρασης των εκπαιδευτικών και προετοιμάζει τους μαθητές ώστε να γίνουν οι αυριανοί «απασχολήσιμοι», χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Είναι τώρα πια και θέμα προσωπικής ευθύνης  το τι θα ψηφίσει ο κάθε εργαζόμενος αν θα επιβραβεύσει αυτή την άθλια πολιτική ή θα την καταδικάσει και θα δώσει δύναμη στην Λαϊκή συσπείρωση. Γιατί όσο περισσότεροι αγωνιστές εκλεγούν θα οργανώσουν καλύτερα την αντίσταση, την λαϊκή πάλη και την αντεπίθεση.

Το πρωί  στις 11.30 επίσης ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην Νομαρχία , όπου μεταξύ των άλλων τόνισε πως στο όνομα των περικοπών οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ, στις Νομαρχίες  να είναι προετοιμασμένοι για απολύσεις, ή ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, που θα προωθηθούν και μέσα από τον Καλλικράτη, αν δεν πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους και δεν οργανώσουν τον αγώνα τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: