Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Κοινοβουλευτική ομάδα ΚΚΕ.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ελλείψεις υπάρχουν στις ειδικότητες του αναισθησιολόγου, παιδιάτρου και γυναικολόγου με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών. Μάλιστα η κατάσταση φτάνει σε τέτοιο σημείο που τα παιδιατρικά περιστατικά αναγκάζονται να μεταφέρονται στην Αθήνα και να αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στη νυχτερινή βάρδια αντιστοιχεί μια νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς. Ελλείψεις υπάρχουν σε τραυματιοφορείς. Επίσης οι δυο μαγείρισσες και οι δυο τραπεζοκόμες που συνταξιοδοτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν αναπληρωθεί ακόμα.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Η συντήρηση στον τεχνολογικό εξοπλισμό παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί και να χρειάζεται ανανέωση. Πολλές ελλείψεις υπάρχουν σε υλικά στην ορθοπεδική κλινική με συνέπεια να αναβάλλονται ορισμένα χειρουργεία.

Η κατάσταση αυτή συνδυάζεται με την όξυνση των προβλημάτων του προσωπικού. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν πληρώνεται κανονικά για τις υπερωρίες και τις εφημερίες που πραγματοποιεί. Στη μονάδα τεχνητού νεφρού οι νοσηλεύτριες δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκαν από 1/1/2010 έως 31/8/2010 καθώς και του Οκτώβρη του 2009. Επίσης σε ορισμένα τμήματα δεν καταβάλλονται κανονικά οι υπερωρίες, χαρακτηριστικό είναι πως στο τμήμα της αιμοδοσίας και στο ακτινολογικό η κατάσταση αυτή υπάρχει από τον Σεπτέμβρη του 2009.

Το ΚΚΕ τον τελευταίο χρόνο έχει φέρει το θέμα στη βουλή άλλες δύο φόρες με τις υπ. αριθμ. 4613/15-1-2010 και 9778/6-5-2010 ερωτήσεις όμως καμιά απάντηση δεν δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: –    Σκοπεύει η    κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε το Νοσοκομείο Λιβαδειάς να στελεχωθεί με το    απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ώστε να    καλύπτονται οι ανάγκες του λαού της περιοχής;

-Σκοπεύει να    διασφαλίσει την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων;

-Τι μέτρα    προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλίσει την ύπαρξη και λειτουργία του    απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και της συντήρησής του ώστε να    εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής;

Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης,  Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: