Η κυβέρνηση φροντίζει την εμφάνισή μας.

Αυτή η κυβέρνηση φροντίζει περισσότερο από κάθε άλλη την εμφάνισή μας. Εναρμονίζεται με σχετική κοινοτική οδηγία. Δε θέλει παχύσαρκους πολίτες. Ξεκίνησε μειώνοντας μισθούς και συντάξεις με πρόσχημα την εξυγίανση της οικονομίας, όμως ο ενδόμυχος στόχος ήταν άλλος. Να στριμωχτούμε οικονομικά, να τρώμε λιγότερο και να αδυνατίζουμε. Το πέτυχε με δύο τρόπους. Μειώσαμε την κατανάλωση και αρχίσαμε το τρέξιμο δεξιά και αριστερά να βρούμε αυτά που χάσαμε. Έλλειψη τροφής και αεροβική γυμναστική, έφερε αποτέλεσμα.

Αλλά η κυβέρνηση όσο βλέπει τα στατιστικά δεν ησυχάζει. Το 59,2% των ηλικιών 25- 34 ετών είναι παχύσαρκοι και το 13,7% υπέρβαροι. Διαβάζω στο ΒΗΜΑ ότι «ο υφυπουργός Υγείας, Τροφίμων και Άθλησης κ. Χρ. Αηδόνης με την ανάληψη των νέων του αρμοδιοτήτων ετοιμάζει νομοσχέδιο, ευθυγραμμισμένο σε κοινοτικές οδηγίες για τη «συστηματική και βάσει σχεδίου» καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Βάζει στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, όλα τα junk food, και σε δεύτερη όλα τα αλκοολούχα ποτά, ιδιαίτερα τις μπίρες. Το νομοσχέδιο που θα δοθεί σε διαβούλευση θα προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ (με τον ανώτατο συντελεστή) της τιμής όλων των λεγόμενων «πρόχειρων φαγητών», ώστε η τιμή τους να καταστεί αποτρεπτική, κυρίως για τα παιδιά. Από την αύξηση της τιμής των προϊόντων αυτών, που θεωρούνται ευρείας κατανάλωσης, αναμένεται να υπάρξει και σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους» (αλίμονο).

«Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται ωστόσο μείωση του ΦΠΑ στο κατώτατο επίπεδο όλων των τροφών που θα χαρακτηρίζονται (με ειδικούς καταλόγους- που ήδη υπάρχουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) «υγιεινές», όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σαλάτες, οι ελιές, το λάδι, τα όσπρια, το ρύζι κτλ. Με τη νέα ρύθμιση (όταν το νομοσχέδιο ψηφισθεί στη Βουλή) θα υπάρξει σημαντική διαφοροποίηση των τιμών των προϊόντων στα διάφορα «ταχυφαγεία». Για παράδειγμα, η τιμή ενός χάμπουργκερ αναμένεται να είναι διπλάσια απ΄ ότι είναι σήμερα, ενώ αντιθέτως η σαλάτα θα προσφέρεται με μειωμένη τιμή».

Μόνο σαλάτες; Χρειαζόμαστε και πρωτεΐνες. Η ανθρωποφαγία πολιτικού θεωρείται junk food;

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Ένα Σχόλιο

  1. Και την εξαφάνιση μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: