Ερωτήματα και Απαντήσεις για την Υποψηφιότητα του Γιάννη Πατσαντάρα.

Του Χάρη Αλμπάνη

Φίλες και φίλοι αναγνώστες…..

Αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθώ όλα αυτά που γίνονται γύρω μου, διαβάζω σχόλια και αναρτήσεις σε αυτό το blog και αλλού, ακούω και μιλάω με αρκετούς ανθρώπους από όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ανθρώπους απλούς σαν όλους εμάς, με προβληματισμούς και ανησυχίες, ανθρώπους που προσπαθούν να καταλάβουν και να νιώσουν, θέλοντας να μπουν στον παλμό της εποχής…..

Ένα από τα θέματα συζήτησης και ένα από τα κύρια θέματα γέννησης αρνητικών σχολίων, είναι κατά πόσο και σε ποιό βαθμό η υποψηφιότητα του  Γιάννη Πατσαντάρα, για το αξίωμα του δημάρχου, στον υπό σύσταση Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ –  ΣΤΕΙΡΙΟΥ , είναι ανεξάρτητη και ενωτική για όλο τον νέο δήμο…..

Έχω διαπιστώσει ότι σε μια μερίδα κόσμου, υπάρχει καχυποψία η οποία σε μερικές περιπτώσεις, ακουμπάει τα όρια του παραλογισμού… Αυτή την καχυποψία την τροφοδοτεί σε μεγάλο βαθμό το κουτσομπολιό, η μη γνώση της πραγματικότητας και τα στενά κομματικά στεγανά, που κάποιοι άνθρωποι έχουν βάλει για τον εαυτό τους, χωρίς να  έχουν τη διάθεση και τη θέληση να τα ξεπεράσουν…..

Η καχυποψία αυτή έχει σαν άξονες κίνησης και κύρια συστατικά τα κάτωθι:

1) το υποτιθέμενο ΧΡΙΣΜΑ που έχει δοθεί στον Γ. Πατσαντάρα και το κρατάει κρυφό από όλους σαν πολύτιμο αγαθό.

2) ότι είναι η συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Αράχωβας και λειτουργεί κατόπιν εντολών της, ώστε στη συνέχεια να της   αποδίδει λογαριασμό για οτιδήποτε προκύψει.

3) Ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του, είναι ΔΗΘΕΝ και απλά συμμετέχουν υποχρεωτικά, σαν άβουλα όντα χωρίς να γνωρίζουν τις συμφωνίες που έχει κάνει με άλλα κέντρα ελέγχου.

4) Αν εκλεγεί δήμαρχος θα κάνει κουμάντο η αδελφή του και ότι αυτή τον έβαλε ώστε να μπορέσει αργότερα να εξυπηρετεί τα δικά της πολιτικά συμφέροντα!!!  Και διάφορα άλλα μυθεύματα χωρίς καμία βάση και χωρίς κανένα στοιχείο…..

Επειδή σαν άνθρωπος πάντοτε έλεγα την άποψη μου ελεύθερα και δυνατά, νιώθω υποχρέωση και αυτή τη φορά να πάρω θέση και να απαντήσω στα παραπάνω, απευθυνόμενος προς όλους όσους έχουν τη διάθεση να ακούσουν χωρίς προκαταλήψεις και καχυποψία.

1) ΝΑΙ….. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ….. Γνωρίζω, προσωπικά, ότι αρχικά είχε πάρει το  ΧΡΙΣΜΑ και την ΣΤΗΡΙΞΗ, από μία ομάδα Δέκα ανθρώπων, διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων ( ανάμεσα σε αυτούς ήμουν και εγώ) και βέβαια στη συνέχεια τον στήριξαν και άλλοι πολλοί άνθρωποι, από διάφορους πολιτικούς χώρους και από όλα τα τοπικά διαμερίσματα, άνθρωποι που σαν βασική ΑΡΧΗ  και ΚΑΝΟΝΑ   είχαν και έχουν τις αχρωμάτιστες, ανεξάρτητες και ενωτικές δημοτικές εκλογές…. Κανένας από την αρχική δεκάδα και στη συνέχεια κανένας από αυτούς που τάχθηκαν δίπλα του, δεν έχει ούτε θέλει να έχει κομματική εξάρτηση και να ακολουθήσει κομματικές εντολές, για τις εκλογές του Νοεμβρίου……

2) ΝΑΙ….. ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ….. Γνωρίζω, ότι πριν απαντήσει στο ΧΡΙΣΜΑ που του είχε δοθεί από εμάς, ζήτησε την γνώμη και την στήριξη κάποιων ανθρώπων και συγκεκριμένα, της ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ……

3) ΝΑΙ….. ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ  ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ….. Γνωρίζω, από πρώτο χέρι, ότι σε καθημερινή βάση απολογείται και λογοδοτεί στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του και σε όσους έχουν σταθεί δίπλα του….. Ζητάει τη γνώμη τους για οποιοδήποτε κείμενο δημοσιεύει και αφορά τον συνδυασμό του, ζητάει τη συμβουλή τους για την πορεία και τη σύνθεση του προγράμματος του  συνδυασμού και γενικώς κάθε μέρα, τιμάει και κάνει πράξη το βασικό όρο της αρχικής του ανακοίνωσης ότι  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ……

4)Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ !!!….. Σε αυτή την παράγραφο θα γράψω την απάντηση που έδωσε ο ίδιος σε ερώτηση που του έκανα εγώ και αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα, παρουσία 30 ατόμων…. Μου απάντησε ότι κανένας δεν μπορεί να απαρνηθεί την οικογένειά του, πόσο μάλλον ο ίδιος που πρόσφερε τη ζωή του για την ασφάλειά της… Μου είπε ότι όταν πέταγε με τα μαχητικά αεροπλάνα αλλά και όταν διοικούσε ως Αρχηγός την Τακτική Αεροπορία ήταν μόνος του και το έκανε χωρίς τη βοήθεια της αδελφής του ή του στενού οικογενειακού του κύκλου και τέλος ότι η Σοφία κάνει  ΚΟΥΜΑΝΤΟ στο σπίτι της και στην προσωπική της ζωή.

Το σημαντικότερο από όλα αυτά είναι ότι ο Πατσαντάρας στηρίζεται και στηρίζει από  τους ανθρώπους που πλαισιώνουν το συνδυασμό του. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και ακούγονται είναι στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων ανθρώπων, που προσπαθούν να απομυθοποιήσουν μια προσωπικότητα.

Που προσπαθούν να σπιλώσουν υπολήψεις.

Που προσπαθούν να μαυρίσουν ενέργειες.

Που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν και να απαξιώσουν ανθρώπους και ταυτόχρονα να κατεβάζουν τον πήχη, γιατί για αυτούς είναι ψηλά και δεν μπορούν να τον περάσουν…..

Γνωρίζω ότι θα εισπράξω την οργή κάποιων ανθρώπων επειδή λέω ανοιχτά τα πραγματικά γεγονότα.

Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν κάποιοι καχύποπτοι και θα σκεφτούν ότι έχουν μαντρώσει ακόμα κι εμένα , τάζοντάς μου πράγματα.

Γνωρίζω ότι κάποιοι μπορεί να μου χρεώσουν ακόμη και την ενδεχόμενη αποτυχία τους…..

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να εκφραστώ διαφορετικά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,  ΕΝΩ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…

Δεν μπορώ να το βουλώσω και να μην πω όλα αυτά που πραγματικά έχουν γίνει και όχι αυτά που κάποιοι θα ήθελαν να έχουν γίνει ώστε να έχουν άλλοθι για τον εαυτό τους…..

Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο μας και για την πατρίδα μας…..

Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να αποφασίσουμε ποιό δρόμο να  ακολουθήσουμε.

Πρέπει να διαλέξουμε… Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να σκεφτούμε… Για να μπορέσουμε να σκεφτούμε πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε αν μπορούμε να σκεφτούμε ελεύθερα… Όπως είπε και ο Ρήγας Φεραίος: « ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ».

Άρα ας έχουμε σαν μοναδική πυξίδα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση….. Ίσως έφτασε ο καιρός να καταλάβουν τα κόμματα ότι πρέπει να είναι υπηρέτες της κοινωνίας των ανθρώπων και όχι η κοινωνία υπηρέτης των κομμάτων και απλή εντολοδόχος των δικών τους κεντρικών αποφάσεων….

Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους, καλή επιτυχία και ελπίζω το κύρια συστατικά αυτών των εκλογών να είναι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, οι ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ και η ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ…..

Με σεβασμό προς όλους

Αλεξανδράκος- Αλμπάνης  Χάρης

Ένα Σχόλιο

 1. Χάρη,

  Και μόνο ότι συζητιέται το όνομα της αδελφής του τόσο αρνητικά (νομίζω αυτό είναι τόσο ξεκάθαρο και γενικό που δεν χρειάζεται διευκρινήσεις) θα πρέπει να τον θέσει σε συναγερμό!
  Για την ποιότητα και το ήθος του κ. Πατσαντάρα δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανένας. Όμως, για το κατά πόσο επηρρεάζεται από άτομα του κοντινού του κύκλου κρατάω (δυστυχώς) τις επιφυλάξεις μου: Σοφία, Γιαννέλος, Γεωργιάδης, Λεόντιος κλπ δεν μπορεί παρά να επηρρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις του. Πως να γίνει… έτσι είναι η ζωή…
  Βέβαια, κανένας δεν είναι καλύτερος μάρτυρας από τον χρόνο. Θα δείξει…
  ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ (ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ… ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !
  Επ’ ευκαιρία: Το ειρωνικό είναι ότι, πράγματι, θα πάρει πολλούς ψήφους από αυτούς αλλά ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ άλλους τόσους εξ αιτίας αυτών!!! Τυχαίο;;; Δε νομίζω…

  Αν διαβάσει αυτό το κείμενο, του προτείνω να προσεγγίσει (και τωρα αλλά και στο μέλλον) πολίτες αντίθετους από αυτόν. Όχι για τον ψήφο τους αλλά για την γνώμη τους.
  Να ακούσει τι θα του πουν για τους συνεργάτες του.
  Να ακούσει για τις -όποιες- παρατυπίες της προηγούμενης (ή δικής του) διοίκησης.
  Αν είναι έτσι όπως τον ξέρω ότι είναι, τότε αυτό θα το πράξει άμεσα.

  Καλή επιτυχία
  (και να θυμόμαστε ότι χωρίς φωτιά δεν βγαίνει καπνός)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: