34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ, 01-03 Οκτωβρίου 2010

Οι περσινοί νικητές Παπαδημητρίου Γιάννης-Harryman Allan

01-03 Οκτωβρίου 2010 είναι  προγραμματισμένο το 34ο Ράλλυ ΕΛΠΑ που αποτελεί τον ένατο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και επίσης προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2WD της FIA.

Ο διήμερος χωμάτινος αγώνας θα έχει και φέτος επίκεντρο την πόλη της Ιτέας και θα διεξαχθεί σε ορισμένες από τις υπέροχες παλιές «Ακροπολικές» ειδικές διαδρομές. Η πρώτη ημέρα, περιλαμβάνει 3 ε.δ. τις οποίες τα πληρώματα θα πραγματοποιήσουν δύο φορές, και το συνολικό μήκος τους θα αγγίζει τα 120 χλμ. Την επόμενη και τελευταία ημέρα του αγώνα το σκέλος θα περιλαμβάνει δύο ε.δ. που θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές, με συνολικό μήκος 134 χλμ.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη στα βουνά της Φωκίδας θα δίνουν και τα πληρώματα που ακολουθούν τα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, αφού ο αγώνας προσμετρά στον ομώνυμο θεσμό.

Ωράρια διαδρομών και συμμετοχές.


Προσβάσεις θεατών στις ειδικές διαδρομές.

ΕΔ 1-4 ΓΡΑΒΙΑ

1.    Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, 4 χλμ. μετά την Άμφισσα στρίβετε δεξιά προς Ελαιώνα – Δροσοχώρι. Μετά από 3,5 χλμ. όπου πινακίδα «Δροσοχώριον» κινείστε ευθεία προς το χωριό, το διασχίζετε και σε 200 μ. φθάνετε στο 4.98 χλμ της ΕΔ σε δεξιά φουρκέτα. Σταθείτε στο ανάχωμα από όπου βλέπετε όλη τη διαδρομή από την αφετηρία.
2.    Στον κεντρικό δρόμο Επταλόφου – Αράχωβας, 8 χλμ. μετά τον Επτάλοφο στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο (δεξιά βρίσκονται 2 νεόδμητες εξοχικές κατοικίες και αριστερά μεγάλο πλάτωμα).  Μετά από 3 χλμ. φτάνετε σε διασταύρωση όπου πινακίδα «Αργοστύλια Άγιος Κοσμάς».
α. Αν συνεχίσετε ευθεία σε 5 χλμ. φτάνετε στο 13.72 χλμ. της ΕΔ.
β. Αν στρίψετε δεξιά σε 3,5 χλμ. φτάνετε στο 15.29 χλμ της ΕΔ.

Ε.Δ 2 – 5  ΚΑΛΟΣΚΟΠΗ

1.    Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, στην τοποθεσία «51» στρίβετε αριστερά προς Καλοσκοπή – Παύλιανη. Μετά από 10 χλμ. φτάνετε στο χωριό Καλοσκοπή. Στην έξοδο του χωριού συναντάτε τον ΣΕΧ και την αφετηρία της ΕΔ.
2.    Στον κεντρικό δρόμο Παύλιανης – Λιδωρικίου, αφού περάσετε τις διασταυρώσεις προς Καλοσκοπή (αριστερά) και προς Μαυρολιθάρι (δεξιά), φτάνετε στη διασταύρωση προς Πανουργιά. Στρίβετε αριστερά, φτάνετε στο χωριό Πανουργιάς, το διασχίζετε και μετά από 2 χλμ. χωματόδρομου φτάνετε στο 2.45 χλμ. της ΕΔ, στην τοποθεσία «ΜΝΗΜΑΤΑ».

ΕΔ 3 – 6 ΚΑΡΟΥΤΕΣ

1.    Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λιδωρικίου, 7 χλμ. μετά την Άμφισσα συναντάτε χωματόδρομο δεξιά σας όπου πινακίδα «ΚΑΡΟΥΤΕΣ» και μεγάλο εργοστάσιο σε πλάτωμα. Στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο και σε 7.65 χλμ. φτάνετε στο 13,76 χλμ. της ΕΔ στην τοποθεσία Λιανοκλάδι, όπου πινακίδα «Δασικό χωριό Καψίτσα 5».

ΕΔ 7 – 9 – 11 ΒΩΞΙΤΕΣ

1.    Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λιδωρικίου, 7 χλμ. μετά την Άμφισσα φτάνετε στο 8,78χλμ της ΕΔ.
2.    Ερχόμενοι από Λιδωρίκι, μετά το χωριό Καρούτες μπαίνετε σε πολύ καλό χωματόδρομο. Συνεχίζετε μέσα στο δάσος και μετά 13.76 χλμ. φτάνετε στο 16.43 χλμ της ΕΔ.

ΕΔ 8 – 10 – 12 ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ

1.    Στον κεντρικό δρόμο Άμφισσας – Λαμίας, 4 χλμ. μετά την Άμφισσα στρίβετε δεξιά προς Ελαιώνα – Δροσοχώρι. Μετά από 3,5 χλμ. όπου πινακίδα «Δροσοχώριον» συνεχίζετε ευθεία προς το χωριό, το διασχίζετε και σε 200 μ. φτάνετε στο 4.98 χλμ. της ΕΔ σε δεξιά φουρκέτα. Σταθείτε στο ανάχωμα από όπου βλέπετε όλη τη διαδρομή από την αφετηρία.
2.    Στον κεντρικό δρόμο Επταλόφου – Αράχωβας, 8 χλμ. μετά τον Επτάλοφο στρίβετε δεξιά σε πολύ καλό χωματόδρομο (δεξιά βρίσκονται 2 νεόδμητες εξοχικές κατοικίες και αριστερά μεγάλο πλάτωμα).  Μετά από 3 χλμ. φτάνετε στο 18.74 χλμ της ΕΔ σε διασταύρωση όπου πινακίδα «Αργοστύλια – Αγιος Κοσμάς».
3.    Mετά το χωριό Γραβιά ανηφορίζετε σε καλό χωματόδρομο προς το βουνό. Μετά από 17,50 χλμ. (μένετε πάντα στον κεντρικό δρόμο) φτάνετε σε Τ. Στρίψτε αριστερά και σε 200 μ. φτάνετε στο 15,29 χλμ. της ΕΔ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: