Επιστροφή κονδυλίων ζητάει η Ε.Ε. για τα netbook των μαθητών της Α’ Γυμνασίου.

Την Άνοιξη του 2009 είχε αστράψει σαν πυροτέχνημα. Ένα laptop, που αργότερα έγινε netbook, για κάθε μαθητή της Α Γυμνασίου. Ήταν οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή να μαζέψει ψήφους και να κρατηθεί στην εξουσία.

Ποτέ δεν σχεδιάστηκε τι θα κάνουν αυτόν τον υπολογιστή οι μαθητές. Οι καθηγητές δεν είχαν σχετική επιμόρφωση παρόλο που μερικοί προσπάθησαν, εκπαιδευτικά προγράμματα εγκατεστημένα για να γίνει δουλειά στην τάξη δεν υπήρχαν παρά σε ελάχιστα μαθήματα, οι υπολογιστές δεν είχαν τις ίδιες προδιαγραφές, δεν συνδέονταν σε δίκτυο με τον υπολογιστή του εκπαιδευτικού στην τάξη, δεν είχε εξασφαλιστεί πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν, δεν, δεν…

Αυτό που έγινε ήταν ένα πάρτι των καταστημάτων ηλεκτρονικών, που πούλησαν σε ανημέρωτους γονιούς netbook βαφτισμένα μαθητικά με δέλεαρ φλασάκια μνήμης και άλλα χαϊμαλιά, σε ανεβασμένη τιμή, όσο ακριβώς ήταν η επιχορήγηση. Σημειώστε ότι πριν την παροχή, η τιμή των ίδιων υπολογιστών ήταν μικρότερη.

Τα netbook αυτά όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξαν στα σπίτια των μαθητών για χρήση σε άλλα  ευγενή μαθήματα, facebook, msn, κλπ.

Τώρα, διαβάζω στην Καθημερινή σε συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει από την Ελλάδα να επιστρέψει κονδύλια, διότι οι φορητοί υπολογιστές που δόθηκαν πέρυσι στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου δεν είχαν το απαραίτητο ψηφιακό περιεχόμενο. «Έτσι, τα παιδιά πήραν τους υπολογιστές στο σπίτι και έπαιζαν!».

Καλά κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ζητάει πίσω τα κονδύλια αφού εμείς είμαστε της αρπαχτής και επιπλέον τους περνάμε για κουτόφραγκους. Κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα του  δικού μας «Έξυπνου Οικισμού», και να δω τότε που θα βρούμε τα λεφτά.

2 Σχόλια

  1. Μην υιοθετούμε αβίαστα ότι γράφει και λέει ο κάθε πικραμένος, ακόμα και αν αυτό το λέει υπουργός: Η κα Διαμαντοπούλου λέει ότι τα netbook δεν είχαν «το απαραίτητο ψηφιακό περιεχόμενο» τη στιγμή που το εκπαιδευτικό λογισμικό, όχι απλά υπάρχει για windows αλλά έχει μεταφερθεί για να λειτουργεί και σε linux.

    http://ts.sch.gr/repo/

    Αυτό που δεν γράφετε στο άρθρο είναι ότι τα χρήματα μας τα ζητούν πίσω γιατί το υπουργείο (επι κας Διαμαντοπούλου) δεν διεκπεραίωσε σωστά τη «χαρτούρα» του project, δεν ενημέρωσε την EE για τα λογισμικά που υπήρχα στα netbook και διαδάχθηκαν και γενικά δεν παρέδωσε «σωστό» φάκελο στην EE για το project …

  2. Το γραφειοκρατικό μέρος δεν το γνωρίζω. Ξέρω ακριβώς ποια ήταν η τύχη αυτών των υπολογιστών στα περισσότερα σχολεία. Κι αυτό είναι το ουσιαστικό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: