11ος Ευχίδειος άθλος.

Ο Ευχίδειος άθλος, δρόμος υπεραποστάσεων που καλύπτει τη διαδρομή Δελφοί-Πλαταιές, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 31 Ιουλίου με Κυριακή 1η Αυγούστου 2010 για 11η χρονιά και θα είναι νυχτερινός. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση το 479 π.Χ., μετά τη Μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο «ιερό πυρ» από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.

Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2.000, μετά από μια ιδέα του δρομέα Παναγιώτη Αντωνόπουλου, που το 1993 έτρεξε ξανά τη διαδρομή. Η διαδρομή έχει μήκος 107,5 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει υψομετρικές διαφορές περίπου 1.400 μέτρων.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στους Δελφούς το Σάββατο 31 Ιουλίου ώρα 18.00.

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν την διαδρομή: Δελφοί, Αράχωβα, Δίστομο, Στείρι, Κυριάκι, Αγ. ΄Αννα, Θίσβη, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Ελλοπία, Λεύκτρα, Πλαταιές.

Η διάρκεια του αγώνα είναι 14 ώρες, οπότε ο τελευταίος δρομέας θα τερματίσει το πρωί της Κυριακής 1η Αυγούστου στις 08.00 το πρωί, στην είσοδο των Πλαταιών, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Στον αγώνα συμμετέχουν 91 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους 8 γυναίκες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα www.euchidiosathlos.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: