Να διδάξουμε κάθε παιδί να τρέφεται σωστά.

Μια διάλεξή κατά της παχυσαρκίας και της άγνοιά μας σχετικά με τη διατροφή από τον νικητή του ετήσιου βραβείου TED (*) Τζέιμι Όλιβερ.

Οι παρατηρήσεις του αφορούν κυρίως τις διατροφικές συνήθειες των πολιτών των ΗΠΑ και της Αγγλίας, αλλά αυτή τη διατροφή προσεγγίζουν δυστυχώς τελευταία και οι δικές μας συνήθειες.

«Με λένε Τζέιμι Όλιβερ. Είμαι 34 χρονών. Κατάγομαι από το Έσεξ της Αγγλίας και τα τελευταία 7 χρόνια προσπαθώ, ασταμάτητα θα έλεγα, να σώζω ζωές με τον τρόπο μου. Δεν είμαι γιατρός. Είμαι σέφ. Δε διαθέτω ακριβό εξοπλισμό ούτε φάρμακα. Χρησιμοποιώ την ενημέρωση, την εκπαίδευση».

(*) Ο δικτυακός τόπος TED.com «ιδέες που αξίζει να διαδίδονται», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 και ανεβάζει στο διαδίκτυο μια διάλεξη κάθε εβδομάδα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι επιστήμες, η τέχνη και το design, η πολιτική, η παιδεία, ο πολιτισμός, οι επιχειρήσεις, η οικολογία και η ψυχαγωγία. Οι διαλέξεις του δέχονται εκατομμύρια επισκέψεις από όλο τον κόσμο και κάποιες από αυτές θα ανεβάζουμε στο blog.

Πηγές: TVXS, TED

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: